Tilapia z orzeszków ziemnych z Puszącym się imbirem i szalotkami

Tilapia z orzeszków ziemnych z Puszącym się imbirem i szalotkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać orzechowe crusted Tilapia z Frizzled imbir i szalotki spróbować. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 703 kalorie. Ten przepis służy 2. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 122 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pieprz, przyprawiony ocet ryżowy, orzeszki ziemne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Wieprzowina gotowana na Czerwono z imbirem, Faszerowana flądra z miętą i imbirem, oraz Tuńczyk zapiekany sezamem z ryżem imbirowo-orzechowym.

Instrukcje

1
W 10-do 12-calowy, ciężki, nonstick patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj szalotki i imbir i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż będą tylko złoty, z niektórych zielony nadal widoczne na szalotki, 2 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
3
Wyjmij patelnię z ognia i łyżką szczelinową, przenieś warzywa do ręczników papierowych, aby odcedzić (pozostaw olej na patelni). Wrzucić imbir i szalotki lekko z solą. Ustaw trzy szerokie płytkie naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
W pierwszym włóż mąkę, w drugim ubijaj jajko, w trzecim włóż orzeszki ziemne. Filety z tilapii przyprawiamy solą. Jeden filet wymieszać z mąką, wytrząsając nadmiar. Filet zanurz w jajku, a następnie posmaruj go orzeszkami ziemnymi. Ustaw filet na talerzu i powtórz z drugim filetem. Podgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
(Keebler)(Keebler)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać filety tilapia i gotować, aż złoty z każdej strony i miąższ jest nieprzezroczysty i gotowane przez, 3 do 4 minut z każdej strony (zmniejszyć ogień, jeśli brązowieją zbyt szybko).
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
6
Tilapię układamy na talerzach obiadowych, posypujemy octem ryżowym i pieprzem do smaku, polewamy skropionymi warzywami i od razu podajemy. Wariacje
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
TilapiaTilapia
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
7
Alternatywne powłoki: zamiast orzeszków ziemnych spróbuj pokryć rybę orzechami nerkowca lub sezamem. Lub po prostu przyprawić filety solą i pieprzem i zapiekać je bez żadnej powłoki. Propozycje Serwowania
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
8
Podawać z
9
Snow Pea, Scallion, and rzodkiewka Saladand
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
10
Parzona Jaśminowa Ryżna boku.
1
Rozmiar
2
na bazie dwóch porcji, kalorii
1
420, tłuszcz
2
26, Kalorie Tłuszczowe
1
230, Tłuszcze Nasycone
2
5, białko
3
39, Tłuszcz Jednonienasycony
4
11, węglowodany
5
450, Cholesterol
6
140, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
13, Tłuszcz Wielonienasycony
2
7, sód

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia34
Magazyn