Tilapia z grillowanym Tomatillo Salsa & Serrano Mayo

Tilapia z grillowanym Tomatillo Salsa & Serrano Mayo
Przepis Tilapia z grillowanym Tomatillo Salsa & Serrano Mayo może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 27 minut. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 211 kalorii, 23G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 2,47 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pomidory, majonez o obniżonej zawartości tłuszczu mayo, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Książka kucharska miesiąca-esencja pieczonego Tomatillo-Salsa Serrano, Tilapia z płatków kukurydzianych z salsą Tomatillo, oraz Pikantna Tilapia Z Czarną Fasolą, Mango I Salsą Tomatillo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać grill na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Nawlecz pomidory, cebulę, chili i czosnek na szaszłyki; pędzel z dressingiem. Grill 10 do 12 min. lub aż warzywa będą miękkie, obracając po 6 min. W międzyczasie umyj rybę olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
WarzywaWarzywa
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Dodać do grilla; gotować 3 min. z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Usuń składniki ze szaszłyków. Czosnek obrać, drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
5
Wymieszać 1/3 czosnku z majonezem w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
MajonezMajonez
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Usuń łodygi z chiles; drobno posiekać chiles. Wymieszać połowę chiles do mieszaniny mayo; odstawić. Posiekać pomidory i cebulę; umieścić w oddzielnej małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
Papryka ChiliPapryka Chili
CebulaCebula
MajonezMajonez
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Dodaj pozostały czosnek i chiles; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
8
Podawać ryby z dodatkiem mieszanek tomatillo i mayo.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
RybyRyby
MajonezMajonez

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćNormalny
Gotowe W27 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn