Tilapia z czosnkiem i cytryną
Tilapia z czosnkiem i cytryną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką marchew, seler, grzyby i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tilapia Czosnkowa Cytrynowa, Tilapia Czosnkowa Cytrynowa, oraz Tilapia Z Cytryną, Czosnkiem I Kaparami.
Instrukcje
Wszystkie pozostałe składniki zalać marynatą w plastikowej torebce. Uszczelnij torebkę; Odwróć, aby równomiernie pokryć składniki marynatą. Przechowywać w lodówce 30 min. do marynowania.
Wyjąć składniki z marynaty; wyrzucić torebkę i marynatę.
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Umieść 1 filet rybny na środku każdego z czterech arkuszy folii o wymiarach 18x12 cali; na górze jedną czwartą mieszanki warzywnej. Podnieś boki folii. Podwójny fold top i kończy się, aby uszczelnić każdą paczkę, pozostawiając miejsce na cyrkulację ciepła w środku.
Grill 10 min. lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować widelcem.
Przeciąć szczeliny w folii ostrym nożem, aby uwolnić parę przed otwarciem każdego opakowania.
Ryby i warzywa wyjąć z każdego opakowania na talerz; skropić równomiernie zarezerwowanym płynem od spodu opakowania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.