Przepis Thai Beef Stir-Fry (lżejszy ) jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 418 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.57 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać bulion wołowy, ryż, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można podążać za tym daniem głównym z Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Thai Shrimp Stir Fry z cukinią, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Wołowina i kapusta Stir Fry.
Instrukcje
1
Wyciąć nadmiar tłuszczu z wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
2
Pokrój wołowinę z ziarnem w paski 2-calowe; pokrój paski w poprzek ziarna w plastry 1/8 cala. (Wołowina jest łatwiejsza do cięcia, jeśli jest częściowo zamrożona.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna
Wołowina
3
Wymieszaj bulion, skrobię kukurydzianą, sos rybny, ocet i brązowy cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Skrobia Kukurydziana
Sos Rybny
Ocet
Bulion
4
Spray nonstick wok lub 10-calowa patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Ciepło na dużym ogniu.
6
Dodać wołowinę, gingerroot i czosnek; stir-smażyć około 3 protokół lub aż wołowina jest brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir
Czosnek
Wołowina
7
Usuń wołowinę z woka za pomocą szczelinowej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Dodaj marchew i cebulę; smażyć około 5 minut lub aż warzywa będą chrupiące-miękkie. Wymieszać wołowinę, kasztany wodne i skórkę cytrynową; podgrzać do wrzenia. Wymieszać z mieszaniną bulionu. Gotować i mieszać o 1 minutę lub do ogrzania przez.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Wina Fram Chenin Blanc z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.