Thai Beef Stir-Fry

Thai Beef Stir-Fry
Thai Beef Stir-Fry jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 485 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, sos rybny, ocet i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gotowany ryż, można śledzić to danie główne z Śniadaniowy Pudding Ryżowy jako deser. Ten przepis od Betty Crocker ma 2 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Thai Shrimp Stir Fry z cukinią, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Wołowina i kapusta Stir Fry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyciąć nadmiar tłuszczu z wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
2
Pokrój wołowinę z ziarnem w paski 2-calowe; pokrój paski w poprzek ziarna w plastry 1/8 cala. (Wołowina jest łatwiejsza do cięcia, jeśli jest częściowo zamrożona, około 1 godziny.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
WołowinaWołowina
3
Wymieszaj bulion, skrobię kukurydzianą, sos rybny, ocet i brązowy cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
Sos RybnySos Rybny
OcetOcet
BulionBulion
4
Ciepła wok lub 10-calowa patelnia na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodaj 1 łyżkę oleju; obróć wok, aby pokryć stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Dodać wołowinę, gingerroot i czosnek; stir-smażyć około 3 protokół lub aż wołowina jest brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
CzosnekCzosnek
WołowinaWołowina
7
Usuń wołowinę z woka za pomocą szczelinowej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Dodaj 1 łyżkę oleju do woka; obróć woka, aby pokryć stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Dodaj marchew i cebulę; smażyć około 5 minut lub aż warzywa będą chrupiące-miękkie. Wymieszać wołowinę, kasztany wodne i skórkę cytrynową; podgrzać do wrzenia. Wymieszać z mieszaniną bulionu. Gotować i mieszać o 1 minutę lub do ogrzania przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kasztany WodneKasztany Wodne
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
CebulaCebula
BulionBulion
WołowinaWołowina
10
Podawać mieszankę wołowiny na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
RyżRyż

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc
Złożony i elegancki, z warstwami czystych, skoncentrowanych owoców gruszkowych, cytrusowych i pestkowych, przepyszną kwasowością i pikantnym, mineralnym rdzeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn