Tartaletki z kurkami i boczkiem
Przepis na tartaletki z kurkami i boczkiem można przygotować w około 40 minut . Ten przepis daje 24 porcje z 2717 kaloriami , 55 g białka i 163 g tłuszczu każda. Za 2,28 USD za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako przystawka. 33 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Allrecipes wymaga brandy, soli i pieprzu, oliwy z oliwek i skorupek tarty filo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje ulepszony wynik spoonacular wynoszący 0% . Podobne przepisy obejmują : brukselka z boczkiem i kurkami , pizza z kurkami i mangalicy oraz krostini z kurkami i figami .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni Celsjusza (325 stopni Fahrenheita).
Rozgrzej oliwę z oliwek w dużej patelni na średnim ogniu.
Podsmaż szalotkę, aż zacznie brązowieć.
Dodaj czosnek i pieczarki i gotuj, aż będą miękkie. Odglazuruj patelnię brandy i dopraw tymiankiem, pietruszką, solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
W dużej misce wymieszaj jajko, mleko, ser szwajcarski, serek śmietankowy i bekon. Wymieszaj z mieszanką grzybową. Nałóż równomiernie do foremek filo i umieść foremki na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15–20 minut, lub do momentu, aż nadzienie będzie gotowe.