Tarta Z Preclem Czekoladowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowej tarty Precel. Jedna porcja zawiera 402 kalorie, 4G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 85 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, czekoladę wysokiej jakości, cukier puder i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 146 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowa Karmelowa Tarta Precel, Czekoladowy Precel Crust Tarta, oraz Tarta Precel Czekoladowo-Karmelowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do Skórki: użyj robota kuchennego lub blendera o dużej mocy, aby zmielić precle na mąkę. Jeśli nie masz robota kuchennego, umieść precle w dużej torbie z suwakiem, zamknij ją i zmiażdż wałkiem do ciasta. Chcesz, aby precle były dość drobną mąką lub nie będą prawidłowo wiązać innych składników. Odstawić.
Z mikserem elektrycznym, śmietana zmiękczone masło z cukrem pudrem, aż puszyste, następnie dodać jajko i w pełni włączyć, zatrzymując się często zeskrobać miskę.
Dodaj proszek do pieczenia i sól do mąki precla, mieszając, aby włączyć, a następnie dodaj mieszaninę precla do kremowanych składników.
Wymieszać na niskim połączyć, skrobanie miski często. Owinąć ciasto i schłodzić przez około 30 minut, aż będzie jędrne, ale nie twarde jak skała (rozmrozić lekko przed użyciem, jeśli dłużej ostygnie),
Małe kawałki ciasta rozgnieść na karbowanych krawędziach patelni, przechodząc przez całą drogę, a następnie dodać więcej i wygładzić, aby uzyskać okrąg w środku. Nie chcesz, aby skorupa była większa niż 1/2 cala przy najgrubszej lub mniejsza niż 1/8 cala przy najcieńszej. Spróbuj na ładny kąt prosty na górze. Gdy krawędź jest starannie wciśnięta, wypełnij środek pozostałym ciastem i zmiażdż go na płasko. Chcesz również kąt prosty na dole. Ważniejsze jest, aby mieć zgrabne krawędzie niż idealnie płaskie dno. Owinąć i zamrozić skorupę.
Gdy skorupa jest dokładnie zamrożona, umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°. rozwiń zamrożoną skorupę i piecz przez 10 minut, a następnie odwróć i piecz przez około kolejne 10 minut, aż lekko się zarumienią. Ostrożnie wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Skorupa będzie bardzo miękka i krucha, gdy jest gorąca, ale twardnieje i chrupiąca, gdy ostygnie. Nie martw się o żadne pęknięcia na dnie; zostaną one załatane w następnym kroku.
Do napełniania: stopić 2 uncje czekolady w małej metalowej misce umieszczonej nad małym rondlem z gotującą się wodą lub przez kuchenkę mikrofalową w bezpiecznej misce mikrofalowej w odstępach co 30 sekund, mieszając pomiędzy. Po całkowitym roztopieniu czekolady wlać do schłodzonej skorupy i rozprowadzić małą szpatułką lub małą łyżeczką, aż dno będzie całkowicie pokryte i wszelkie pęknięcia zostaną załatane. Gdy czekolada jest jeszcze mokra, wciśnij pokruszone precle. Przechowywać w lodówce, aż czekolada jest ustawiona.
Pozostałą czekoladę i masło umieścić w średniej misce.
Rozgrzać krem w małym rondlu na średnim ogniu, aż do gotowania na parze, ale nie do końca wrzenia.
Wlać czekoladę i masło i natychmiast przykryć miskę folią. Odstawić na 5 do 10 minut.
Zdjąć folię i delikatnie wymieszać trzepaczką, aż cała czekolada i masło stopią się i mieszanina będzie gładka. Powoli wlać do skorupy i ostrożnie umieścić w lodówce, aby ustawić, 1 do 2 godzin.
Umieścić cukier w małym rondlu i dodać wodę do zwilżenia. Ustaw na średnim ogniu, aż cukier karmelizuje i zamienia bursztyn (kolor powinien być między miodem a syropem klonowym), delikatnie wirując patelnię, aby zapewnić równomierną karmelizację i używając mokrej szczotki, aby wytrzeć boki rondla, jeśli zaczną tworzyć się kryształy cukru.
Zdjąć z ognia i powoli wlać 1/2 szklanki śmietany. Karmel będzie chwytał i wypluwał, więc bądź ostrożny.
Umieścić karmel na małym ogniu i mieszać do rozpuszczenia, a następnie wlać do małej miseczki i przechowywać w lodówce, aż ostygnie i jesteś gotowy do podania tarty.
Co około 15 minut testuj ganache pod kątem doness, gdy zacznie się ustawiać i nie będzie już płynny. Lekko nacisnąć opuszek palca na środku tarty; jeśli w ogóle daje czekać. Jest gotowy, gdy jest solidny, ale lekko miękki. Jeśli staje się całkowicie twardy, wyjąć z lodówki i pozostawić do ostygnięcia na krótko w temperaturze pokojowej, aż lekko zmięknie.
Pokrój na 10 plastrów dużym nożem szefa kuchni, zaczynając od kołysania przez zewnętrzną skórkę, a następnie pochylając ostrze prosto w dół Przez ganache i dolną skórkę. Wytrzyj nóż do czysta gorącym wilgotnym ręcznikiem między plastrami. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.
Gdy będziesz gotowy do podania, Usuń żądaną ilość tartych plasterków z lodówki, aby hartować i przygotuj krem karmelowy. W dużej misce ubij 3/4 szklanki śmietany na sztywne szczyty. Złóż schłodzony karmel, sól do smaku i ponownie ubijaj na sztywne szczyty. Rurka lub miarka na talerzach obok plasterków tarty.Resztki kremu i tarty będą przechowywane w szczelnych pojemnikach przez 2-3 dni.