Tarta Z Owoców Filo
Tarta z owocami filo może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 8G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Za 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 20 minut. Ten przepis z Taste of Home wymaga pieczenia czekolady, masła, kiwi i bitej polewy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co nie jest tak spektakularne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Tarta Z Owoców Filo, Potargana Tarta Filo Z Wiosennymi Owocami, oraz Tarta Pomidorowo-Filo.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj masło i olej.
Umieść jeden arkusz ciasta filo na powierzchni roboczej; posmaruj równomiernie mieszanką masła i oleju. Powtórz z siedmioma kolejnymi arkuszami filo, szczotkując każdą warstwę i układając na poprzednim arkuszu. (Pozostaw ciasto filo pokryte woskowanym papierem, aby zapobiec wysychaniu.)
Ułóż ciasto filo na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400° przez 5-7 minut lub na złoty kolor. Ostudzić na ruszcie.
W małej misce ubij serek śmietankowy i cukier cukierniczy na gładką masę; złożyć ubitą polewę. Delikatnie rozprowadź na schłodzonej skórce. Ułóż owoce na warstwie serka śmietankowego; skrop czekoladą.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na Tart. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.