Tarta Z Kruszonką Jabłkową
Apple Crumble tarta może być tylko deser szukasz. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 6G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 10. 17 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka jabłka, ciasto francuskie, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tarta Z Kruszonką Jabłkową, Tarta jabłkowa Linquenda, oraz Bezglutenowa kruszonka lub tarta z nadzieniem jeżyn i jabłek (z opcjami bez cukru i nabiału) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj mąkę, migdały, 1/2 szklanki cukru i cynamon.
Dodaj schłodzone masło i ekstrakt z wanilii.
Pokrój razem z blenderem do ciasta, aż uformują się małe okruchy.
Rozłóż ciasto i pokrój w 10-calowe kółko.
Umieścić na dużej, nieczystej blasze do pieczenia.
Posmarować roztopionym masłem lub margaryną. Ułóż jabłka na środku ciasta, pozostawiając krawędź ciasta o szerokości 1/2 cala. Łyżka migdałów delikatnie polewa jabłka, uważając, że nie rozlewa się po brzegach ciasta.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 30 minut, lub do złotego koloru.
Żółtka i 3 łyżki cukru ułożyć na podwójnym kotle nad gotującą się wodą. Beat mieszaninę stale z przenośnym mikserem elektrycznym. Gdy spieniony, dodać marsala; nadal bić, aż mieszanina zacznie gęstnieć. Nie przegotować, lub mieszanina będzie skrzepnąć.
Podawać na ciepło na kruszonce jabłkowej.