Tarta pomarańczowa z kremem pomarańczowym i pistacjami
Na 8,32 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 4140 kalorii, 57g białka, oraz 280 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać Prażone pistacje, cukier granulowany, arkusz ciasta francuskiego i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Tarta Z Kremem Ze Świeżych Pomarańczy, Tarta Truskawkowa Z Kremem Pomarańczowym, oraz Krwawa tarta pomarańczowa z sosem pomarańczowo-karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Rozłóż arkusz ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni i rozwałkuj ciasto z mąką wałek do ciasta na 12-calowy kwadrat.
Usuń nadmiar mąki z góry i dołu kwadratu oraz z powierzchni roboczej. Trim 3/4-calowy szeroki pasek ze wszystkich stron placu i rezerwy. Wyłożyć ciasto na blasze i nakłuć widelcem.
Brush ciasto kwadratowe z niektórych jaj i ułóż 1 pasek na każdej krawędzi placu ciasta, nakładające się paski w rogach, tworząc podniesioną krawędź wokół ciasta,i wykończenia zwis.
Posmaruj paski jajkiem, następnie posyp ciasto równomiernie granulowanym cukrem.
Piec w środku piekarnika na złoty kolor, 15 do 17 protokół. Ostrożnie przesuń ciasto z blachy do pieczenia do stelaża, aby ostygło, a następnie delikatnie spłaszczyć wewnętrzną część ciasta dłonią, jeśli jest bardzo nadmuchana.
Wycisnąć 2 łyżki soku z 1 pomarańczy.
Pokrój skórkę, w tym cały biały rdzeń, z pozostałych 10 pomarańczy ostrym nożem do parkowania i pokrój każdą pomarańczę w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala. Ułóż plastry w 1 warstwie między ręcznikami papierowymi, aby krótko osuszyć.
Wymieszać serek śmietankowy, cukier cukierniczy, waniliowy, sól i sok pomarańczowy i równomiernie rozprowadzić na środku ciasta, rozprowadzając go na podniesionych krawędziach.
Ułóż pomarańcze, nakładając, na ciasto i posyp pistacjami.