Tarta pomarańczowa z kremem pomarańczowym i pistacjami

Tarta pomarańczowa z kremem pomarańczowym i pistacjami
Na 8,32 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 4140 kalorii, 57g białka, oraz 280 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać Prażone pistacje, cukier granulowany, arkusz ciasta francuskiego i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Tarta Z Kremem Ze Świeżych Pomarańczy, Tarta Truskawkowa Z Kremem Pomarańczowym, oraz Krwawa tarta pomarańczowa z sosem pomarańczowo-karmelowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż arkusz ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni i rozwałkuj ciasto z mąką wałek do ciasta na 12-calowy kwadrat.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
3
Usuń nadmiar mąki z góry i dołu kwadratu oraz z powierzchni roboczej. Trim 3/4-calowy szeroki pasek ze wszystkich stron placu i rezerwy. Wyłożyć ciasto na blasze i nakłuć widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Brush ciasto kwadratowe z niektórych jaj i ułóż 1 pasek na każdej krawędzi placu ciasta, nakładające się paski w rogach, tworząc podniesioną krawędź wokół ciasta,i wykończenia zwis.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
5
Posmaruj paski jajkiem, następnie posyp ciasto równomiernie granulowanym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
JajkoJajko
6
Piec w środku piekarnika na złoty kolor, 15 do 17 protokół. Ostrożnie przesuń ciasto z blachy do pieczenia do stelaża, aby ostygło, a następnie delikatnie spłaszczyć wewnętrzną część ciasta dłonią, jeśli jest bardzo nadmuchana.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
7
Wycisnąć 2 łyżki soku z 1 pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
SokSok
8
Pokrój skórkę, w tym cały biały rdzeń, z pozostałych 10 pomarańczy ostrym nożem do parkowania i pokrój każdą pomarańczę w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala. Ułóż plastry w 1 warstwie między ręcznikami papierowymi, aby krótko osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
NóżNóż
9
Wymieszać serek śmietankowy, cukier cukierniczy, waniliowy, sól i sok pomarańczowy i równomiernie rozprowadzić na środku ciasta, rozprowadzając go na podniesionych krawędziach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
WaniliaWanilia
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Ułóż pomarańcze, nakładając, na ciasto i posyp pistacjami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
PomarańczowyPomarańczowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn