Tarta czekoladowa z polewą Rumową

Tarta czekoladowa z polewą Rumową
Tarta czekoladowa z rumem może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. Na 88 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz mąkę, pół na pół, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tarta karmelowo-orzechowa z polewą czekoladową, Tarta czekoladowa z polewą Bourbon i bitą śmietaną z dyni, oraz Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Uformować skorupę: mąkę, cukier i sól ułożyć w robocie kuchennym do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Kawałki Angielskiego Toffi, PodzieloneCzekoladowe Kawałki Angielskiego Toffi, Podzielone
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
1/2 Do 3/4 Szklanki Mąki Pełnoziarnistej1/2 Do 3/4 Szklanki Mąki Pełnoziarnistej
(takie Jak PAN®)(takie Jak PAN®)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
I/lub Krążki Powlekane CukremI/lub Krążki Powlekane Cukrem
2
Dodać masło i pulsować, aż będzie w kawałkach wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (1 Funt) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego, Pokrojonego Na Plasterki O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala1 (1 Funt) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego, Pokrojonego Na Plasterki O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala
3
Skropić 2 łyżki zimnej wody i pulsować, aż ciasto po prostu się połączy. Obróć się na kawałek plastikowej folii; użyj plastiku, aby uformować ciasto na dysk. Owinąć szczelnie i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 1 godzinę lub na noc. (Ciasto można zamrażać do 2 miesięcy; rozmrażać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki
Dodatkowe Masło, Roztopione, OpcjonalnieDodatkowe Masło, Roztopione, Opcjonalnie
Karmelki I Tootsie Roll MidgeesKarmelki I Tootsie Roll Midgees
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
4
Rozwałkuj ciasto na 12-calową okrągłą powierzchnię na lekko posypanej mąką. Łatwość do 9-calowej patelni z wyjmowanym dnem; złożyć zwisające ciasto i docisnąć do boku patelni. Schłodzić co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Kostka Niesolonego Masła Lub Margaryny1 Kostka Niesolonego Masła Lub Margaryny
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Ułóż skorupę folią i napełnij ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Pestek Dyni, Uprażonych2 łyżki Pestek Dyni, Uprażonych
Kawałki Toffi Migdałowego Lub Kawałki Toffi CzekoladowegoKawałki Toffi Migdałowego Lub Kawałki Toffi Czekoladowego
6
Piec na złoty kolor wokół krawędzi, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kawałki Toffi Migdałowego Lub Kawałki Toffi CzekoladowegoKawałki Toffi Migdałowego Lub Kawałki Toffi Czekoladowego
7
Zdjąć folię i wagi i kontynuować pieczenie, aż skorupa jest złoty na całym, 10 do 15 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Pestek Dyni, Uprażonych2 łyżki Pestek Dyni, Uprażonych
8
Przenieś do stojaka i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
1
Włożyć czekoladę do średniej miski; odstawić. Doprowadzić pół na pół do nagiego gotowania na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa, Około 3 łyżek Plus Więcej Do DekoracjiSkórka Pomarańczowa, Około 3 łyżek Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mrożony Sernik Nowojorski, RozmrożonyMrożony Sernik Nowojorski, Rozmrożony
Mrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 CalaMrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala
2
Żółtka, cukier granulowany, wanilia i sól ubić w osobnej misce. Stopniowo ubijamy gorącą pół na pół do masy jajecznej, a następnie wlewamy mieszaninę do rondla. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować, mieszając, aż gruby, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Złotego Tłuszczu Warzywnego1/2 Szklanki Złotego Tłuszczu Warzywnego
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
24 Całe Orzechy Laskowe, Uprażone I Bez Skórki24 Całe Orzechy Laskowe, Uprażone I Bez Skórki
(takie Jak PAN®)(takie Jak PAN®)
Kartonik Z Gotowym Do Podania Nadzieniem Serowym PhiladelphiaKartonik Z Gotowym Do Podania Nadzieniem Serowym Philadelphia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mrożony Sernik Nowojorski, RozmrożonyMrożony Sernik Nowojorski, Rozmrożony
Opakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W PlasterkiOpakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
Mrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 CalaMrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala
3
Wlać czekoladę i odstawić, niezakłócony, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa, Około 3 łyżek Plus Więcej Do DekoracjiSkórka Pomarańczowa, Około 3 łyżek Plus Więcej Do Dekoracji
4
Dodać masło i ubić na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (1 Funt) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego, Pokrojonego Na Plasterki O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala1 (1 Funt) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego, Pokrojonego Na Plasterki O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W PlasterkiOpakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
5
Wlać nadzienie do przygotowanej skórki i wygładzić w równą warstwę. Przykryć luźno folią i przechowywać w lodówce, aż zestaw, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Karmelki I Tootsie Roll MidgeesKarmelki I Tootsie Roll Midgees
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1
Cukier, masło i rum ubić w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Kawałki Angielskiego Toffi, PodzieloneCzekoladowe Kawałki Angielskiego Toffi, Podzielone
1 (1 Funt) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego, Pokrojonego Na Plasterki O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala1 (1 Funt) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego, Pokrojonego Na Plasterki O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W PlasterkiOpakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
Mrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 CalaMrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala
2
Mżawka nad tartą.
3
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
4
Zdjęcia Johnny Miller
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn