Gnocchi ze szpinakiem w sosie portobello
Gnocchi szpinakowe w sosie portobello zajmują około 1 godziny i 25 minut od początku do końca. Za 1,15 USD za porcję przepis ten pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 221 kalorii , 9 g białka i 5 g tłuszczu każda. Dobrze sprawdza się jako śródziemnomorska przystawka. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Ten przepis z Taste of Home wymaga ziemniaków rdzawych, pieprzu, mleka i przypraw. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 61% . Podobne przepisy obejmują Gnocchi i sałatkę z więdniętego szpinaku , Gnocchi z buraków ze stekiem i sosem z brązowego masła oraz Gnocchi z dyni piżmowej z sosem śmietanowym Whiskey .
Instrukcje
Umieść ziemniaki w rondlu i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15-20 minut lub do miękkości.
Na ciepłym palniku lub bardzo małym ogniu mieszaj ziemniaki przez 1-2 minuty lub do momentu odparowania pary. Przeciśnij przez praskę do ziemniaków lub sitko do małej miski; lekko ostudź. W holenderskim piekarniku doprowadź wodę do wrzenia.
Za pomocą widelca zrób dołek w ziemniakach.
Posyp ziemniaki mąką i włóż do dołka.
Wymieszaj jajko, sól i szpinak; wlej do studzienki. Mieszaj, aż się połączą. Zagniataj 10-12 razy, tworząc miękkie ciasto.
Podziel ciasto na cztery porcje. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj porcje na wałki o grubości 1/2 cala; pokrój na kawałki o grubości 3/4 cala. Dociśnij i rozwałkuj każdy kawałek lekko posypanym mąką widelcem. Gotuj gnocchi we wrzącej wodzie partiami przez 30-60 sekund lub do momentu, aż wypłyną na powierzchnię.
Wyjmij przez sitko i trzymaj w cieple.
W dużym, nieprzywierającym rondlu podsmaż na maśle pieczarki i cebulę, aż zmiękną.
Dodaj wino lub bulion; gotuj i mieszaj przez 1 minutę.
Wymieszaj mąkę i bulion do uzyskania gładkiej konsystencji; wlej do patelni. Dodaj mleko. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Dodaj 2 łyżki sera i przyprawy. Polej sosem gnocchi.