Tamales mamy Tototy mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 21g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 87 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz chili w proszku, sól, masa harina, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tamales kolumbijski (Tamales Colombianos de mi Mamá), Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, oraz Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Mąki kukurydziane umieścić w dużej misce z gorącą wodą; zważyć łuski z innej misce. Moczyć przez co najmniej 30 minut.
Dodaj wodę i olej, mieszając, aby uformować miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść lekko 4 do 5 razy. Ciasto podzielić na 12 równych porcji. Pracując z 1 porcją, umieść ciasto na środku 1 łuski. Naciśnij ciasto na prostokąt 4 x 2 1/2 cala, pozostawiając około 1 1/2 cala granicy na stożkowym końcu i 1 cala granicy na szerokim końcu. Ułóż około 1/4 szklanki wypełniając środek ciasta. Weź 1 długą stronę łuski i rozwałkuj ciasto wokół napełniania, upewniając się, że ciasto uszczelnia się wokół napełniania. Zawiąż 1 pasek łuski wokół stożkowego końca łuski, aby go zabezpieczyć. Trim wszystko, ale o 1/2 cala nadmiar cornhusk od szerokiego końca. Powtórz procedurę z pozostałymi łuskami, ciastem i mieszaniną wieprzową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Woda
Wieprzowina
Rolka
Olej Do Smażenia
17
Ułóż tamales w parowcu i przykryj pokrywą parowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamales
18
Dodaj wodę do dużej patelni na głębokość 1 cala; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
19
Umieść parowiec na patelni; paruj połowę tamales przez 12 minut lub aż łuski oderwą się czysto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamales
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
20
Usuń tamales z parowca. Powtórz procedurę z pozostałymi tamales.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.