Ten przepis służy 45 i kosztuje 16 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 47 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz bazę sosu sofrito, masło, 1/4 szklanki Kraft pikantny włoski sos i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales), oraz Tamales kolumbijski (Tamales Colombianos de mi Mamá) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Łuski kukurydzy moczyć w gorącej wodzie 30 min., umieszczając talerz na górze łusek, aby je zważyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzy
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
W międzyczasie zmiksować kukurydzę w blenderze aż do puree; wlać do dużej miski. Stopniowo wymieszać masę harina, masło i wystarczającą ilość wody, aby utworzyć sztywne ciasto, mieszając, aż mieszanina zostanie dobrze wymieszana; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(mieszanka Masy Kukurydzianej)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Rozłóż 1/4 szklanki masy ciasta w środku łuski; góra z 2 łyżkami. mieszanka mięsna. Delikatnie wcisnąć mięso do masy ciasta. Złóż łuski kukurydzy nad nadzieniem, całkowicie obejmując nadzienie; związać paskami niektórych pozostałych łusek kukurydzy, aby je zabezpieczyć. Powtórz, aby zrobić 10 tamales.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
9
Dodaj 2 szklanki wody, kminek i czosnek do dużego garnka tamalera. Dolna linia kosza tamalera z pozostałymi łuskami kukurydzy; dodaj tamales.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzy
Tamales
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
¼ łyżeczki Oregano
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
10
Umieścić w garnku tamalera; przykryć pokrywką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
Doprowadzić wodę do wrzenia; dostosować ciepło do utrzymania delikatnego wrzenia. Pary 1 godzinę lub aż tamales oderwać od łuski kukurydzy, dodając więcej wody do garnka, gdy jest to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzy
Tamales
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.