Tamales kolumbijski (Tamales Colombianos de mi Mamá)

Tamales kolumbijski (Tamales Colombianos de mi Mamá)
Tamales kolumbijskie mamy (Tamales Colombianos de mi Mamá) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $4.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 736 kalorii, 36g białka, oraz 44g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Tamales totota, oraz Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść wszystkie składniki marynaty w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Rezerwowy kubek marynaty do przygotowania masa.In duża plastikowa miska umieścić całe mięso, dodać 1 szklanki marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Umieść masarepę w dużej misce, dodaj wodę, sól, sazon Goya lub kolor i zarezerwowaną marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sazon CompletaSazon Completa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Umieść 1 kawałek liścia na powierzchni roboczej i umieść drugi liść na górze, skierowany w przeciwnym kierunku, jak tworząc krzyż.
2
Rozprowadź kubek masy w środku liści bananowca, w miejscu, w którym łączą się i tworzą krzyż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
Na masę ułożyć 1 kawałek wieprzowiny, 1 kawałek brzuszka wieprzowego i 1 kawałek żeberka, a na mięso ułożyć około 1 łyżki grochu, 1 łyżkę marchewki i 2 łyżki ziemniaków.Złóż liście bananowe, jedną z czterech stron w tym czasie, tak aby liście otaczały całe nadzienie, tak jak robisz paczkę. Krawat sznurkiem rzeźnika. Kontynuuj proces, aż wszystkie tamales są owinięte i związane.Doprowadzić do wrzenia duży garnek z osoloną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
TamalesTamales
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodaj tamales, a następnie zmniejszyć ciepło do niskiej. Przykryć i gotować przez 1 godzinę i 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
5
Wyjąć tamales z garnka i odstawić na około 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Pokroić mieszając i podawać w liściach.
7
W razie potrzeby podawać hogao z boku.

Składniki

907Orzechy dowolne (posiekane)liście bananowca, pokrojone na kawałki o długości około 15 caliliście bananowca, pokrojone na kawałki o długości około 15 cali2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimarchew obrana i pokrojona w kostkęmarchew obrana i pokrojona w kostkę454Orzechy dowolne (posiekane)żółta wstępnie gotowana mączka kukurydziana (masarepa)żółta wstępnie gotowana mączka kukurydziana (masarepa)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigroch (świeży lub mrożony)groch (świeży lub mrożony)4ząbki czosnkuząbki czosnku1Dużezielona papryka, posiekanazielona papryka, posiekana4(zima)kminek mielonykminek mielony1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipotrójne, przyciętepotrójne, przycięte12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMarynataMarynata12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMasaMasa1Dużecebula posiekanacebula posiekana680Orzechy dowolne (posiekane)mięso wieprzowe pokrojone na 12 sztukmięso wieprzowe pokrojone na 12 sztuk454Orzechy dowolne (posiekane)brzuch wieprzowy pokrojony na 12 sztukbrzuch wieprzowy pokrojony na 12 sztuk907Orzechy dowolne (posiekane)kości w żeberkach wieprzowych, pokrojonych na kawałkikości w żeberkach wieprzowych, pokrojonych na kawałki3largesziemniaki obrane i pokrojone w kostkęziemniaki obrane i pokrojone w kostkę1Dużeczerwona papryka, posiekanaczerwona papryka, posiekana12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyWoda i sól do gotowania tamalesWoda i sól do gotowania tamales2(zima)sazon Goya z azafranem lub koloremsazon Goya z azafranem lub kolorem3(zima)sazon Goya z azafranem lub koloremsazon Goya z azafranem lub kolorem4szalotki, posiekaneszalotki, posiekane12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyStringString4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1Średnia żółta cebula, posiekana1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOwijanieOwijanie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia29
Magazyn