Tamales kolumbijski (Tamales Colombianos de mi Mamá)
Tamales kolumbijskie mamy (Tamales Colombianos de mi Mamá) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $4.57 za porcję. Jedna porcja zawiera 736 kalorii, 36g białka, oraz 44g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, wodę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Tamales totota, oraz Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść wszystkie składniki marynaty w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Rezerwowy kubek marynaty do przygotowania masa.In duża plastikowa miska umieścić całe mięso, dodać 1 szklanki marynaty.
Umieść 1 kawałek liścia na powierzchni roboczej i umieść drugi liść na górze, skierowany w przeciwnym kierunku, jak tworząc krzyż.
2
Rozprowadź kubek masy w środku liści bananowca, w miejscu, w którym łączą się i tworzą krzyż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bananowca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
Na masę ułożyć 1 kawałek wieprzowiny, 1 kawałek brzuszka wieprzowego i 1 kawałek żeberka, a na mięso ułożyć około 1 łyżki grochu, 1 łyżkę marchewki i 2 łyżki ziemniaków.Złóż liście bananowe, jedną z czterech stron w tym czasie, tak aby liście otaczały całe nadzienie, tak jak robisz paczkę. Krawat sznurkiem rzeźnika. Kontynuuj proces, aż wszystkie tamales są owinięte i związane.Doprowadzić do wrzenia duży garnek z osoloną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bananowca
Brzuch Wieprzowy
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Tamales
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodaj tamales, a następnie zmniejszyć ciepło do niskiej. Przykryć i gotować przez 1 godzinę i 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamales
5
Wyjąć tamales z garnka i odstawić na około 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamales
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.9 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 58 dolarów za butelkę.