Tajskie Curry z kurczakiem i ryżem

Tajskie Curry z kurczakiem i ryżem
Tajski Kurczak Curry i ryż może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 4. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 404 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 20 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Jeśli masz pastę curry, mleko, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać serek można śledzić to danie główne z Kliny Deserowe Z Serem Śmietankowym jako deser. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Czerwony Kurczak Curry Tajski z ryżem Basmati, Thai Rice Curry with Herbed Chicken (Khao Mok Gai), oraz Thai Peanut Chicken and Pumpkin Curry w / Sticky Granate Rice.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Wymieszaj pastę curry, aż dobrze się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodać kurczaka i cebulę; gotować i mieszać 6 do 8 min. lub do kurczak jest zrobione (165 stopni F). Wymieszać czerwoną i zieloną paprykę; gotować od 4 do 5 min. albo aż będzie krucho.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać serek śmietankowy, mleko i biały pieprz; gotować, aż ser topi się i równomiernie pokryje kurczaka i warzywa, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Wafle NILLAOpakowanie Wafle NILLA
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
4
Podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn