Tajski Kurczak Curry i ryż może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 4. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 404 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 20 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Jeśli masz pastę curry, mleko, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać serek można śledzić to danie główne z Kliny Deserowe Z Serem Śmietankowym jako deser. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Czerwony Kurczak Curry Tajski z ryżem Basmati, Thai Rice Curry with Herbed Chicken (Khao Mok Gai), oraz Thai Peanut Chicken and Pumpkin Curry w / Sticky Granate Rice.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Wymieszaj pastę curry, aż dobrze się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Dodać kurczaka i cebulę; gotować i mieszać 6 do 8 min. lub do kurczak jest zrobione (165 stopni F). Wymieszać czerwoną i zieloną paprykę; gotować od 4 do 5 min. albo aż będzie krucho.
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.