Tajski zwęglony bakłażan z Tofu
Tajski zwęglony bakłażan z Tofu może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 247 kalorii, 10g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bakłażany, olej roślinny, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób lubiło to Azjatyckie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pikantny Tajski Bakłażan & Tofu, Tajskie Tofu, dyni i zupa z bakłażana, oraz Smażony Dip Z Bakłażana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na duże ciepło.
Olej ruszt grill, i gotować bakłażany ze wszystkich stron, aż zwęglone i czarny, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia i umieścić na stojaku do ostygnięcia. Obrać, pokroić po przekątnej i odstawić.
W maszynce lub blendera, połączyć papryki chile, czosnek, kolendra, cebula, cukier, i sok z limonki. Proces do gładkiej.
Rozgrzać olej na dużej patelni na dużym ogniu, i dodać mieszaninę chile. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować przez 1 minutę. Delikatnie wymieszać w tofu, 1/4 szklanki bazylii, i bakłażan. Gotować do ogrzania.
Wyjąć do naczynia i udekorować pozostałą bazylią.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są doskonałym wyborem dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Birichino Jurassic Park Vineyard stare winorośle Chenin Blanc z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Birichino Jurassic Park Winnica Stare Winorośle Chenin Blanc
2017 zawiera perfumy z miodu z kwiatu pomarańczy, masła jabłkowego, siarki i swoistego prekursora bzu, który aktywuje nie tylko układ węchowy, ale także układ limbiczny, autonomiczny układ nerwowy i inne systemy znajdujące się w bardziej odległych sektorach. Wilgotność gleby i mikroklimatu w sezonie wegetacyjnym 2017 pozostawała dość wysoka przez cały sezon wegetacyjny ze względu na ogromne deszcze z poprzedniej zimy, przyczyniając się do rozwoju skromnego, ale znaczącego wczesnego botrytis. Ostatni raz spotkaliśmy się z tymi Warunkami w 2013 roku i wyprodukowaliśmy wino podobne do tego rocznika - tuż wytrawne w stylu znanym przez Francuzów jako sec tendre-wytrawne, ale delikatne. Podobnie jak w poprzednich rocznikach, to wino fermentowało w stali nierdzewnej bez inokulacji i dojrzewało do następnej wiosny w 8 beczkach ze stali nierdzewnej i 2 neutralnych dębowych beczkach Węgierskich.