Przepis tajski rosół kokosowy (Tom Kha Gai) z grzybami może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w około 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. Na 4,16 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis od Serious Eats ma 314 fanów. Jeśli masz galangal, kurczak, Chilis kończy, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Tajska zupa z kurczaka i kokosa (Tom Kha Kai), Tajski Kokosowy Rosół, oraz Zupa Tajska Z Kurczaka Kokosowego.
Instrukcje
1
Połącz wywar, galangal, trawę cytrynową i liść limonki w średnim rondlu. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Odrzuć galangal i trawę cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir G
Galangal
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać mleko kokosowe i zwiększyć ciepło do medium.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
3
Dodać kurczaka, grzyby, galangal zapałki, i liście limonki Kaffir, i gotować, aż kurczak jest całkowicie gotowane i grzyby są miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki Kaffir
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Galangal
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Dodaj sos rybny, sok z limonki, i czerwone chiles.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
1 Truskawka Bez łuski
Czerwona Papryka Chili
5
Zdjąć z ognia. Podziel zupę między cztery miski, upewniając się, że każdy ma czerwone chile.
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.