Tajski gulasz Curry z indykiem i cukinią

Tajski gulasz Curry z indykiem i cukinią
Przepis tajski gulasz Curry z indykiem i cukinią może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w okolicy 1 godzina i 25 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 594 kalorie, 24g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, liście kolendry, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, Tajski Gulasz Curry Z Kurczaka, oraz Gulasz Rybny Thai Red Curry.

Instrukcje

1
Połączyć chiles i 1/4 szklanki wrzącej wody w misce; odstawić na 15 minut lub aż chiles są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Usuń chiles; wyrzucić wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
3
Połącz kolendrę i kminek na małej patelni na średnim ogniu. Gotować 3 protokół lub do tosty, potrząsając patelni często.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Umieścić mieszankę przypraw w młynku do przypraw lub kawy i przetwarzać do drobno zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
5
Połączyć mielone przyprawy, chiles, skórka, gałązki kolendry, czosnek, i imbir w robocie kuchennym; proces, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
PrzyprawyPrzyprawy
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Dodać mleko kokosowe i proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
7
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
8
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj marchew i cebulę; gotować 5 minut lub aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CebulaCebula
10
Dodać mieszankę mleka kokosowego, sól i pieprz. Zwiększyć ciepło do wysokiej, i gotować przez 4 minuty lub aż mieszanina zmniejsza się i zaczyna brązowieć, często mieszając. Zmniejszyć ciepło do średnio-wysokiej; dodać bulion, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; wymieszać w 2 szklanki cukinii. Dusić przez 45 minut lub aż cukinia jest bardzo delikatna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
CukiniaCukinia
PieprzPieprz
BulionBulion
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Zdjąć patelnię z ognia. Zmiksować cukinię z masherem ziemniaczanym lub zmiksować blenderem zanurzeniowym. Powrót do patelni na średnim ogniu. Wymieszać w pozostałych 1 1/2 szklanki cukinii i indyka; gotować 2 minuty lub do dokładnie ogrzanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukiniaCukinia
ZiemniakZiemniak
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
PatelniaPatelnia
12
Łyżka 1/2 Puchar ryżu do każdego z 6 płytkich misek; góry każdej porcji z około 1 szklanka gulasz, 2 łyżeczki orzechów, i 1 łyżeczka kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
OrzechyOrzechy
RyżRyż
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Podawać z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny

Składniki

0(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorący gotowany brązowy ryż basmatigorący gotowany brązowy ryż basmati3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiStarta obrana marchewkaStarta obrana marchewka15gałązki kolendry, grubo posiekanegałązki kolendry, grubo posiekane1(może być lub przeglądać)nasiona kolendrynasiona kolendry1(może być lub przeglądać)3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane niesolone, prażone na sucho orzeszki ziemneposiekane niesolone, prażone na sucho orzeszki ziemne2(zima)posiekane świeże liście kolendryposiekane świeże liście kolendry1caleobrany świeży imbir, grubo posiekanyobrany świeży imbir, grubo posiekany2ząbki czosnku, rozgniecioneząbki czosnku, rozgniecione1(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilekkie mleko kokosowelekkie mleko kokosowe11 funt cukinii,Skórka z tartego wapnaSkórka z tartego wapna6kliny wapiennekliny wapienne9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibeztłuszczowy, niskosodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, niskosodowy bulion z kurczaka2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1do 2 suszonych tajskich lub innych gorących czerwonych suszonych chiles, łodygi odrzuconedo 2 suszonych tajskich lub innych gorących czerwonych suszonych chiles, łodygi odrzucone7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany gotowany indyk bez skóry (jasne i ciemne mięso)posiekany gotowany indyk bez skóry (jasne i ciemne mięso)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwrząca wodawrząca woda2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana żółta cebulaposiekana żółta cebula8286 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekaną cukinię (ok. 2 średnie), podzielonągrubo posiekaną cukinię (ok. 2 średnie), podzieloną

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wypracowania Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn