Przepis tajski gulasz Curry z indykiem i cukinią może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w okolicy 1 godzina i 25 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 594 kalorie, 24g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, liście kolendry, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego, Tajski Gulasz Curry Z Kurczaka, oraz Gulasz Rybny Thai Red Curry.
Instrukcje
1
Połączyć chiles i 1/4 szklanki wrzącej wody w misce; odstawić na 15 minut lub aż chiles są miękkie.
Połącz kolendrę i kminek na małej patelni na średnim ogniu. Gotować 3 protokół lub do tosty, potrząsając patelni często.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Kminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Umieścić mieszankę przypraw w młynku do przypraw lub kawy i przetwarzać do drobno zmielonego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa
5
Połączyć mielone przyprawy, chiles, skórka, gałązki kolendry, czosnek, i imbir w robocie kuchennym; proces, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Papryka Chili
Czosnek
Imbir
Przyprawy
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
6
Dodać mleko kokosowe i proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
7
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
8
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodaj marchew i cebulę; gotować 5 minut lub aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Cebula
10
Dodać mieszankę mleka kokosowego, sól i pieprz. Zwiększyć ciepło do wysokiej, i gotować przez 4 minuty lub aż mieszanina zmniejsza się i zaczyna brązowieć, często mieszając. Zmniejszyć ciepło do średnio-wysokiej; dodać bulion, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; wymieszać w 2 szklanki cukinii. Dusić przez 45 minut lub aż cukinia jest bardzo delikatna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Cukinia
Pieprz
Bulion
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Zdjąć patelnię z ognia. Zmiksować cukinię z masherem ziemniaczanym lub zmiksować blenderem zanurzeniowym. Powrót do patelni na średnim ogniu. Wymieszać w pozostałych 1 1/2 szklanki cukinii i indyka; gotować 2 minuty lub do dokładnie ogrzanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia
Ziemniak
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
Masher Ziemniaczany
Patelnia
12
Łyżka 1/2 Puchar ryżu do każdego z 6 płytkich misek; góry każdej porcji z około 1 szklanka gulasz, 2 łyżeczki orzechów, i 1 łyżeczka kolendry.
Tajski można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wypracowania Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.