Tajska Sałatka z homara i ziół z groszkiem i solonym ogórkiem

Tajska Sałatka z homara i ziół z groszkiem i solonym ogórkiem
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Sałatka z homara i ziół w stylu tajskim z groszkiem i solonym ogórkiem może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 357 kalorii, 22g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na $5.9 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 144 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Mieszanka orzechów piniowych, zbierane mięso homara z 1 homara, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczony bakłażan po tajsku i groszek z sosem kokosowo-orzechowym, Groszek Z Ogórkiem I Imbirem, oraz Sałatka Ogórkowa Po Tajsku Na Słodko dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić mięso homara w surowe kawałki 1/2 cala. Przechowywać w lodówce do momentu użycia. Wrzucić ogórek z 1/2 łyżeczki soli koszernej i umieścić w drobnej siatki sitko lub durszlak ustawić nad miską do odsączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej1 łyżka Zielonej Cebuli, Drobno Posiekanej
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Blanszować groszek snap, aż będą jasnozielone, ale nadal bardzo chrupiące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek CukrowyGroszek Cukrowy
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Wyjąć z garnka drobnym sitkiem siatkowym lub metalowym pająkiem i uruchomić pod zimną wodą, aż dobrze schłodzone. Osuszyć na papierowych ręcznikach i dodać do dużej miski. Ogórki opłukać, dobrze osuszyć i dodać do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
W średniej misce połącz Chilli, czosnek, cukier, sos rybny i sok z limonki i ubijaj, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj homara, bazylia, kolendra, szalotka, suszone krewetki, i orzeszki piniowe do miski z ogórków i groszku przystawki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki SuszoneKrewetki Suszone
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
Groszek CukrowyGroszek Cukrowy
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodaj połowę dressing i wrzucić do herbu. Smak sałatki i doprawić więcej dressing zgodnie z życzeniem.
7
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar w menu? Spróbuj połączyć się z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jednym z win, które można spróbować jest Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 85 dolarów.
Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru
Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru
Na nosie występują aromaty kwiatowe, dymne i mineralne. Po postarzaniu pojawia się również kruchy aromat, a także nuty przypraw, pyłku i miodu. Finezja, delikatność i mineralność charakteryzują to wino. Początkowo jest delikatny w ustach, ale później staje się silniejszy, a następnie utrzymuje tę siłę.Pij z rybami i drobiem w białym sosie, skorupiakami i foie gras.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia25
Magazyn