Tajska inspirowana pikantnym Curry zupa z dyni może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 177 kalorii. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz zapas kurczaka, oliwę z oliwek, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 11 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Kilka osób naprawdę lubi tę zupę. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Jesienna Złota Zupa Z Dyni-Z Tajskimi Smakami, Tajska Zupa Curry Z Dyni, oraz Tajska Kokosowa Curry Zupa Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać duży garnek z grubym dnem na średnim ogniu; dodać oliwę z oliwek. Gotować i mieszać chili moritas w gorącym oleju, aż chili moritas są nadmuchane i zmiękczone, 3 do 5 minut. Wymieszać cebulę, marchew, seler, czosnek, sól, i pieprz do chili moritas i gotować, aż cebula jest przezroczysta, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
8 (U-12) Krewetek
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Wymieszać pastę curry i paprykę do mieszanki chili i cebuli aż do powlekania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać dyni; gotować i mieszać, aż squash jest lekko rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
4
Wlać bulion z kurczaka, wodę i mleko kokosowe do mieszanki squasha; dodać liście laurowe. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, aż squash zmięknie, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Nóż Do Obierania
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
5
Wlać mieszaninę do miksera nie więcej niż do połowy pełnego. Przykryj i przytrzymaj pokrywę; pulsuj kilka razy przed wyjściem, aby zmiksować. Puree partiami do uzyskania gładkości.
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.