Tagliatelle z rozgniecionym groszkiem, kiełbasą i serem Ricotta
Tagliatelle z rozgniecionym groszkiem, kiełbasą i serem Ricotta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 696 kalorii, 29g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. 101 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, czosnek, ser Pecorino romano i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Tagliatelle z rozgniecionym groszkiem, kiełbasą i serem Ricotta-Giada, Rozbity groszek i ser Ricotta, oraz Makaron Z Rozgniecionym Groszkiem I Ricottą.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować do miękkości, ale nadal twarde do ukąszenia, mieszając od czasu do czasu, o 8 do 10 minut, jeśli suche lub zgodnie z instrukcjami opakowania, jeśli świeże.
Odcedzić makaron rezerwując 1 szklankę wody do gotowania makaronu.
Tymczasem, w dużej, ciężkiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i czosnek na średnim ogniu i dodać kiełbasę. Użyj drewnianej łyżki, aby rozbić kiełbasę na kawałki wielkości kęsa. Gdy kiełbasa rumiane, o 5 minut.
Dodać groszek do patelni i, używając tylnej części drewnianej łyżki, rozbić groszek. Wyłącz ogrzewanie.
Dodać ser ricotta wraz z gotowanym makaronem i wrzucić do herbu, dodając wodę do gotowania makaronu w 1/4 filiżanki dodatków, w razie potrzeby, aby makaron wilgotne. Wrzuć kiełbasę na patelnię.
Dodać bazylia, ser Pecorino Romano i sól. Wrzucić delikatnie do herbu i podawać natychmiast.