Sos orzechowy w stylu tajskim z miodem
Jeśli masz około 15 minut, aby spędzić w kuchni, tajski sos orzechowy z miodem może być doskonałym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i laktoowowegetariańskim, który warto wypróbować. Jedna porcja zawiera 389 kalorii , 8 g białka i 28 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 3 osób. Za 92 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup chrupiące masło orzechowe, korzeń imbiru, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Allrecipes. 258 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się dobrze jako sos. Kilku osobom naprawdę spodobało się to azjatyckie danie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 56% . Podobne przepisy to bezglutenowe wegetariańskie sajgonki z tajskim sosem orzechowym , szparagi w stylu tajskim z kalmarami i tajlandzki kurczak satay Chelley .
Instrukcje
W małej misce wymieszaj miód, masło orzechowe, sos sojowy, ocet ryżowy, oliwę z oliwek, olej sezamowy, czosnek, imbir i płatki czerwonej papryki.