Tacos Rybne Z Salsą Mango

Tacos Rybne Z Salsą Mango
Przepis rybne Tacos z Salsan Mango jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest świetnym pescatarian opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 4,62 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 582 kalorie. Ten przepis służy 3. Mieszanka jeszcze awokado, majonez, chili w proszku, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Tacos rybne z salsą Mango, Tacos Rybne Z Salsą Mango, oraz Tacos rybne z salsą Mango dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 260° z regałami na Górnym i dolnym poziomie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Połączyć mango, pomidory, ogórek, cebula, jalapeno, przyprawy, i sok z limonki w dużej misce na salsę; odstawić 10 minut do mieszania smaków.Przed podaniem wymieszaj awokado i kolendrę.Wymieszać wszystkie składniki na kremowy sos chipotle razem w misce i dostosować przyprawy do smaku; odstawić co najmniej 10 minut, aby umożliwić smaki do mieszania.Filety z tilapii marynować w soku z limonki przez 10 minut, zmieniając się w płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Umieść blachę do pieczenia na każdym stojaku piekarnika i rozgrzej 5 minut.Mąkę, mąkę kukurydzianą i przyprawy wymieszać w płytkim naczyniu.Marynowane ryby obustronnie posmarować mieszanką mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Wyjąć gorącą patelnię z piekarnika i spryskać nieprzywierającym sprayem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Filety umieścić na gorącej patelni i piec na górnej półce 5 minut.Spryskaj obie strony tortilli nieprzywierającym sprayem. (W międzyczasie ostrożnie obróć rybę i wróć do piekarnika 34 minuty.) Tortille pieczone w piekarniku na drugiej rozgrzanej blasze po przekręceniu filetów.Tost tortille tylko, aż są lekko chrupiące na brzegach, 23 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Podawać ryby i tortille z rozdrobnioną kapustą, salsą mango i sosem chipotle.Pogłębiać obie strony marynowanej tilapii w mieszaninie mąki z mąką kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
TilapiaTilapia
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki

Składniki

1jędrne, ale dojrzałe awokado, pestki, obrane, cienko pokrojonejędrne, ale dojrzałe awokado, pestki, obrane, cienko pokrojone0(może być lub przeglądać)cayennecayenne11 funt cukinii,1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1chipotle chile w adobo, mielonechipotle chile w adobo, mielone3Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTortille kukurydziane 56 caliTortille kukurydziane 56 cali1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiogórek pokrojony w kostkęogórek pokrojony w kostkę0(może być lub przeglądać)¼ łyżeczki oregano¼ łyżeczki oregano3(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna2(zima)grubo posiekana świeża kolendragrubo posiekana świeża kolendra1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipomidory winogronowe, połówkipomidory winogronowe, połówki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)jalapeno, sadzone, mielonejalapeno, sadzone, mielone1Limonka, sok zLimonka, sok z1Limonka, sok zLimonka, sok z11 funt cukinii,Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizwykły jogurt o niskiej zawartości tłuszczuzwykły jogurt o niskiej zawartości tłuszczu1Dojrzałe, ale jędrne mango, obrane, pokrojone w kostkęDojrzałe, ale jędrne mango, obrane, pokrojone w kostkę596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimajonez niskokalorycznymajonez niskokaloryczny7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikapusta napa, rozdrobnionakapusta napa, rozdrobniona596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczerwona cebula, mielonaczerwona cebula, mielona11 funt cukinii,Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata454Orzechy dowolne (posiekane)świeże filety z tilapii, połówkowe, marynowane w soku z limonkiświeże filety z tilapii, połówkowe, marynowane w soku z limonki3(zima)mąka kukurydziana żółtamąka kukurydziana żółta

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia47
Magazyn