Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać słodkie i kwaśne Tempeh z pikantnym sosem orzechowym spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.68 za porcję. Jedna porcja zawiera 683 kalorie, 30g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu cayenne, rzodkiewki, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać syrop klonowy można śledzić to danie główne z Budyń Śniadaniowy Chia Waniliowo-Migdałowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tempeh słodko-kwaśny, Easy Vegan Sweet And Sour Tempeh, oraz Chrupiące Tacos rybne z pikantnym sosem słodko-kwaśnym.
Instrukcje
1
Na tempeh: w małej misce, ubić razem oleje sezamowe, sos sojowy, ocet, mirin, imbir, i czosnek. W dużej patelni saute, ułóż tempeh w jednej warstwie, zalać marynatą nad nim, i doprowadzić go do wrzenia na wysokim. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Odkryć, podnieść ciepło, i gotować tempeh aż patelnia jest prawie sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Potrójne, Przycięte
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Zdjąć z ognia. (W tym momencie tempeh można przechowywać w lodówce, szczelnie owinięte, przez 1 tydzień.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Tempeh
3
Do sosu orzechowego: w blenderze, połączyć masło orzechowe, syrop klonowy, sos sojowy, ocet, imbir, czosnek, i cayenne. Puree, dodając wystarczającą ilość gorącej wody, aby utworzyć kremowy, nalewany SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
(np. Batonik Crunch)
Sos Orzechowy
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Służyć tempeh nad białym ryżem z sosem orzechowym i udekorować rzodkiewką, scallion, i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Orzechowy
Ryż Biały
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)