Słodkie ziemniaki i boczek z kremowym sosem musztardowym

Słodkie ziemniaki i boczek z kremowym sosem musztardowym
Słodkie ziemniaki i boczek z kremowym sosem musztardowym to bezmleczne przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 329 kalorii, 3G białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 80 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jeśli masz słodkie ziemniaki, musztardę dijon, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słodkie Ziemniaki I Chipsy Yam Z Gorącym Sosem Musztardowym, Sassy Sugar Cinnamon słodkie frytki ziemniaczane z kremowym sosem kokosowo-klonowym, oraz Słodkie ziemniaki Cajun z kremowym dipem cynamonowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Do słodkich ziemniaków i boczku: zagotować garnek z osoloną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
BoczekBoczek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać ziemniaki i częściowo gotować, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
4
Ziemniaki odsączyć i odstawić. Tymczasem, dodać boczek na małej patelni na średnim ogniu i gotować, aż ostry, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Przełożyć boczek na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz. Boczek drobno posiekać po ostygnięciu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
6
Rozgrzać olej do 300 stopni F na patelni z boku. Gdy ziemniaki są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, rozdrobnić ziemniaki za pomocą tarki pudełkowej lub przystawki do rozdrabniania na robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Tarka Do PudełekTarka Do Pudełek
PatelniaPatelnia
7
Umieść 4 arkusze ręczników papierowych na blacie. Wrzuć ziemniaki Na Ręczniki papierowe i złóż ręczniki na ziemniaki. Wycisnąć jak najwięcej wilgoci z ziemniaków, jak to możliwe. (Jest to sztuczka, aby idealne Tater tots; zbyt dużo wilgoci spowoduje małe kawałki ziemniaków wokół patelni podczas smażenia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Tater TotsTater Tots
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
8
Ziemniaki połączyć z boczkiem, mąką i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
BoczekBoczek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
9
Dobrze wymieszać, aby połączyć. Uformować mieszankę ziemniaków na małe kłody za pomocą 1 łyżki miarki. Praca w partiach, smażyć tots na patelni, aż złoty kolor, 2 1/2 do 3 protokół. Dostosuj ciepło, w razie potrzeby, aby utrzymać olej w temperaturze 300 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Pomiarowałyżka Pomiarowa
PatelniaPatelnia
10
Przenieś tosty do wyłożonej papierowym ręcznikiem płyty, aby napędzić nadmiar tłuszczu.
11
Tots posypać solą, gdy jeszcze ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
1
Połączyć majonez, miód i musztardę w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
MiódMiód
MajonezMajonez
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Sos posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
3
Podawać słodkie ziemniaki i boczek tots gorąco z kremowym sosem musztardowym zanurzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
MusztardaMusztarda
BoczekBoczek
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn