Słodkie Polskie Ciasto Wiśniowe

Słodkie Polskie Ciasto Wiśniowe
Słodkie Polskie ciasto wiśniowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 14 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 139 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. 13 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sodę oczyszczoną, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Słodkie Ciasto Wiśniowe Waniliowe, Ciasto Z Maślanką Ze Słodkiej Wiśni, oraz Polskie Ciasto Miodowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). W misce wymieszać 1 szklankę cukru, mąki, proszku do pieczenia i sody oczyszczonej, aż do równomiernego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Ugotować i wymieszać pestki wiśni w maśle, aż będą miękkie, posypując je 1 łyżką cukru, 8 do 10 minut. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Uformuj studnię w środku suchych składników i wlej 1/2 szklanki oliwy z oliwek, jajka i jogurt; palcami lekko wymieszaj płynne składniki z mieszanką mąki, aby uzyskać miękkie ciasto. Zeskrobać ciasto do naczynia do pieczenia 9x12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Skropić ciasto 1 łyżką oliwy z oliwek, a na wierzchu wiśnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
5
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie ustawione i złociste na wierzchu, około 40 minut. Wykałaczka włożona do środka ciasta powinna wyjść czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia2
Magazyn