Słodkie Polskie Ciasto Wiśniowe
Słodkie Polskie ciasto wiśniowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 14 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 139 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu. 13 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sodę oczyszczoną, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Słodkie Ciasto Wiśniowe Waniliowe, Ciasto Z Maślanką Ze Słodkiej Wiśni, oraz Polskie Ciasto Miodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). W misce wymieszać 1 szklankę cukru, mąki, proszku do pieczenia i sody oczyszczonej, aż do równomiernego połączenia.
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Ugotować i wymieszać pestki wiśni w maśle, aż będą miękkie, posypując je 1 łyżką cukru, 8 do 10 minut. Odstawić.
Uformuj studnię w środku suchych składników i wlej 1/2 szklanki oliwy z oliwek, jajka i jogurt; palcami lekko wymieszaj płynne składniki z mieszanką mąki, aby uzyskać miękkie ciasto. Zeskrobać ciasto do naczynia do pieczenia 9x12 cali.
Skropić ciasto 1 łyżką oliwy z oliwek, a na wierzchu wiśnie.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto będzie ustawione i złociste na wierzchu, około 40 minut. Wykałaczka włożona do środka ciasta powinna wyjść czysta.