Słodkie i pikantne orzechy
Słodkie i pikantne orzechy wymagają około 35 minut od początku do końca. Ten hor d ' oeuvre ma 118 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Za 24 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka cukru, orzechów, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i przyjazne dla fodmap dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Słodkie i pikantne orzechy, Słodkie i pikantne orzechy, oraz Słodkie i pikantne orzechy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C).
Umieść orzechy na dużej patelni do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku 10 do 12 minut, uważając, aby się nie przypaliły.
Zdjąć z ognia i ostudzić około 5 minut.
W małej misce wymieszaj biały cukier, brązowy cukier, sól, pieprz, kminek, curry, goździki i cynamon.
W dużym rondlu na średnim ogniu umieść orzechy i około 1/2 mieszanki cukru. Gdy mieszanina zacznie się topić, wymieszaj pozostałą mieszaninę. Potrząśnij patelnią, aż wszystkie orzechy zostaną pokryte, około 5 minut. Użyj łyżki, aby oddzielić sklejające się orzechy.
Zdjąć z ognia i ostudzić na lekko natłuszczonej blasze do pieczenia lub papierze woskowanym. Oddziel nakrętki, aby zapobiec przywieraniu.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Masia de la Luz Cava Brut z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Masia de la Luz Cava Brut
Żywy i intensywny, ten Cava ma piękne nuty zielonego jabłka i miodu, a także orzeźwiającą kwasowość. Idealny jako aperitif i do każdego przepisu inspirowanego owocami morza.