Słodki i pikantny sos do zanurzania
Słodki i pikantny sos do zanurzania może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji przystawek. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 107 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje 23 centów za porcję. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz sos czosnkowy chili, ocet ryżowy, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 6%. Podobne przepisy to Sweet & Spicy Dipping Sauce, Krewetki kokosowe z sosem słodko-pikantnym, oraz Pierogi z kurczaka smażone na patelni z sosem słodko-pikantnym.
Instrukcje
Wymieszać ocet i cukier razem w małym rondlu na średnim ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści, 7 do 10 minut; dodać sól, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać sos czosnkowy chili do mieszaniny. Pozostawić do ostygnięcia przed podaniem.