Słodka Cytrusowa Marmolada
Słodka Marmolada cytrusowa może być tylko przyprawą, której szukasz. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 240 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Jeśli masz koszerną sól, cytrynę, pomarańcze pępka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Marmolada z trzema cytrusami, Marmolada Z Pomidorów Cytrusowych, oraz Marmolada Z Cytrusów Żurawinowych.
Instrukcje
Zetrzeć skórkę z pomarańczy na równe 1 łyżka. Powtórzyć z grejpfrutem. Zetrzeć skórkę z cytryny na równą 1 łyżeczkę.
Obierz i przekrój pomarańcze, grejpfruty i cytrynę, trzymając owoce nad miską, aby zebrać soki.
Wymieszać razem skórkę, segmenty owoców, cukier, sól koszerna, 1/3 szklanki soków owocowych i 1 3/4 szklanki wody w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 50 minut lub aż termometr Candy rejestruje 225 i mieszanka jest lekko zagęszczony. Całkowicie schłodzić (około 1 godziny; mieszanina gęstnieje w miarę schładzania).
Wlać do 2 (8-oz.) słoiki lub hermetyczne pojemniki i schłodzić 24 godziny. Przechowywać marmoladę w lodówce do 3 tygodni.
Spróbuj Tych Zwrotów Akcji!
Pomarańczowa marmolada Mimosa: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, zastępując 2 pomarańcze walencyjne lub pępkowe grejpfrutem i 1 3/4 szklanki musującej róży lub białego wina musującego do wody.
Marmolada z cytrusów i fasoli waniliowej: podziel 1 fasolę wanilii wzdłuż i zeskrobuj nasiona. Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, mieszając fasolę wanilii i nasiona w mieszaninę owoców ze skórką w kroku Odrzuć fasolę wanilii przed wlewaniem mieszaniny do słoików.
Marmolada imbirowo-cytrusowa: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, mieszając w 1 łyżce. mielony świeży imbir ze skórką w kroku