Szynka Wielkanocna ze złotą bułką tartą i sosem Madera
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj szynki Wielkanocnej ze złotą bułką tartą i sosem Madera. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1359 kalorii, 101g białka, oraz 81 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje $2.82 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szynkę, oliwę z oliwek, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Wielkanoc. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony kalafior z chrupiącą bułką tartą i złocistymi rodzynkami, 4-Składnikowe Pisanki (Złote) Trufle Oreo, oraz Pieczone żeberka z sosem Madera i sosem chrzanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż stojak na najniższym poziomie piekarnika; podgrzewaj do 149°. bez przycinania tłuszczu usuń skórkę z większości szynki, pozostawiając wokół końca kości trzonu. Odstępy 3/4 " od siebie, aby uzyskać wzór diamentowy, tłuszcz na górze szynki w poprzek, a następnie w prawo po przekątnej (Nie ciąć na ciepło).
Na dużą patelnię ułożyć szynkę.
Wlać 3 szklanki wody do patelni i pieczyć szynkę przez 2 godziny.
W międzyczasie wymieszać brązowy cukier i musztardęw średniej misce, aż utworzy się gęsta pasta;odstawić.
Rozgrzać olej w dużej patelni overmedium ciepła.
Dodać bułkę tartą; tosty, często mieszając, aż bardzo chrupiące, 5-7 minut.Odstawić.
Wyjmij szynkę z piekarnika; Zwiększ temperaturę do 177°.
Połówkę cukru-musztardy rozprowadzić na wierzchu szynki.
Bakeuntil natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części szynki rejestruje 63°, około 1 godziny. Jeśli soki na patelni wyschły, dodaj 1 szklankę wody do patelni.
Wyjmij szynkę z piekarnika; Zwiększ temperaturę do 204°.
Resztki pasty z musztardy rozprowadzić na szynce i bułce tartej na całej wierzchu.
Piec szynkę, aż okruchy są głębokie goldenbrown i chrupiące, 12-15 minut.
Przełóż hamto półmisek do serwowania; pozostaw na 20 minut przed rzeźbieniem.
Wyłóż sito o drobnych oczkach z gazą.Ustaw sito na średnim dzbanie lub sosie. Łyżka tłuszczu z powierzchni soków na patelni; wyrzucić.
Placek patelnia na średnim ogniu i zimniejsze płyny energicznie, skrobanie brązowych bitów, aż sos zgęstnieje i zmniejszy się do 2 filiżanek, około 15 minut. SOS przecedzić przez przygotowane sito, naciskając na ciała stałe; wyrzucić ciała stałe.