Szybka Włoska Zupa Weselna
Zapomnij o jedzeniu lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz śródziemnomorskiego jedzenia. Spróbuj zrobić szybką włoską zupę weselną w domu. Za 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. To danie główne ma 243 kalorii, 22g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z Taste of Home wymaga mielonej wołowiny, bulionu z kurczaka, makaronu orzo i parmezanu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Włoska Zupa Weselna, Włoska Zupa Weselna, oraz Włoska Zupa Weselna.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj bulion i kurczaka. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 15-20 minut lub do momentu, gdy kurczak przestanie być różowy.
Wyjmij kurczaka i odstaw na bok.
W dużej misce wymieszaj jajko, bułkę tartą, 2 łyżki sera i 1 łyżeczkę włoskiej przyprawy. Pokrusz wołowinę na mieszance i dobrze wymieszaj.
Uformuj w 1 cal. kulki; Dodaj do bulionu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 10 minut lub do momentu, gdy klopsiki przestaną być różowe. Odtłuszczony tłuszcz.
Do zupy dodaj makaron, pieprz i pozostałą włoską przyprawę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 12-15 minut lub do miękkości makaronu.
Usuń kurczaka z kości; wyrzuć kości i rozdrobnij mięso.
Dodaj kurczaka, szpinak i pozostały ser do zupy i podgrzej.