Szpinak Śmietankowy
Szpinak śmietany może być tylko przystawka szukasz. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 111 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sól, serek, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zdrowy szpinak kremowy: mniej śmietany, więcej szpinaku, tak samo dobry, Szpinak Śmietankowy, oraz Szpinak Śmietankowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń duże łodygi ze szpinaku i opłucz zimną wodą; odcedzić.
Umieścić duży holenderski piekarnik na średnim ogniu i dodać szpinak. (Szpinak musi być szczelnie zapakowany na patelnię, aby ugotować wszystko w jednej partii). Przykryć i gotować 5 minut lub aż szpinak zwiędnie; szpinak dobrze wymieszać po 2 minutach.
Umieść szpinak w durszlaku i dobrze odcedzaj, naciskając szpinak tylną łyżką, aby usunąć jak najwięcej wilgoci.
Umieść patelnię pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu do nagrzania.
Dodaj szalotki; podsmażyć 2 minuty.
Połączyć mąkę, sól, i gałka muszkatołowa; dodać do patelni, dobrze mieszając. Gotować 30 sekund.
Dodać mleko i ser, mieszając trzepaczką; gotować 1 minutę lub do zgęstnienia.
Dodać szpinak; gotować 30 sekund lub aż do całkowitego ogrzania.