Szpinak & feta Falafel bites
Przepis szpinak & feta Falafel bites może zaspokoić swoje pragnienie middl eastern w około 55 minut. Ten wegetariański przepis lacto ovo podaje 30 i kosztuje 22 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 37 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz tzatziki, ciecierzycę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 167 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest dobre. Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą, Cukinia Szpinak & Feta Phyllo Bites, oraz Szpinak, suszone pomidory i Feta Frittata Bites są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wlać czajnik wrzącej wody na szpinak dziecka w durszlaku. Kiedy jest wystarczająco chłodny, aby wytrzymać, wyciśnij dowolną wodę, zrób to naprawdę dobrze, bo Twoje falafele będą zbyt miękkie. Pulse w robocie kuchennym z odsączonej ciecierzycy, feta, kminek i mąki, aż tylko połączone.
Rozwałkuj w kulki wielkości łyżki dobrze wypolerowanymi rękami, a następnie spłaszcz na paszteciki.
Smażyć partiami na oleju roślinnym przez 2-3 minuty z każdej strony, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Umieścić na blasze do pieczenia, przykryć folią spożywczą i zamrozić. Aby podać, rozmrozić w lodówce na noc i gotować w temperaturze 180C / 160C wentylator / gaz 4 przez 5-10 minut.