Szparagi Mornay
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dodatki, więc spróbuj szparagów Mornay. Jedna porcja zawiera 148 kalorii, 6G białka, oraz 10g tłuszczu. Przepis ten służy 6. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 9% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz szparagi, mąkę, zmieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Szparagi Mornay, Szparagi Mornay, oraz Croque-Madame, SOS Mornay (Grillowana kanapka z szynką i serem z jajkiem sadzonym i sosem Mornay).
Instrukcje
Na patelni ugotować szparagi w niewielkiej ilości wody, aż będą kruche, około 6-8 minut; odcedzić. Ułóż włócznie Na spodzie nasmarowanego 1-1 / 2-qt. naczynie do pieczenia; odstawić i ogrzać.
W małym rondlu roztopić masło. Wymieszaj mąkę, aż będzie gładka. Stopniowo ubijamy śmietanę, bulion, gałkę muszkatołową i sól. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia; dodać ser i mieszać do stopienia.
Posypać okruchami krakersów. Broil 6 w od ognia przez 3-5 minut lub do lekko rumianego.