Szparagi Mimoza
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Szparagi Mimoza może być niesamowite przepis spróbować. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 236 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, pieprz, jajka na twardo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Szparagi Mimoza, Szparagi Mimoza, oraz Szparagi Mimoza.
Instrukcje
Przygotuj miskę lodu i zimnej wody.
Umieść szparagi na 12-calowej ciężkiej patelni, a następnie przykryj zimną wodą. Doprowadzić wodę do wrzenia i dodać 2 łyżeczki soli, następnie zmniejszyć ogień i gotować szparagi, odkryte, aż po prostu miękkie, 6 do 8 protokół.
Przełożyć szczypcami do lodowatej wody, a następnie do czystego ręcznika kuchennego. Pat dry.
Wymieszać ocet, szalotkę, musztardę, pieprz i pozostałą 1/4 łyżeczki soli w małej misce, następnie dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając aż do emulgacji.
Połowę jajek, następnie przebić przez sito o średnich oczkach do innej małej miski. Szparagi wrzucić z 1 łyżką vinaigrette do dużej płytkiej miseczki, a następnie podzielić szparagi na 4 talerze. Łyżka dodatkowo vinaigrette na szparagi i top z jajkiem.