Szparagi April Bloomfield z budyniem Parmezanowym i Prosciutto
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać April Bloomfield szparagi z parmezanem budyniu i Prosciutto spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 367 kalorii, 11g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 78 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, prosciutto, żółtko jaja i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to April Bloomfield 's Fried Pig' s Ear Salad, Diabły April Bloomfield na koniu, oraz April Bloomfield ' s Ricotta Gnudi.
Instrukcje
Zrób budyń: Rozgrzej piekarnik do 163°.
Śmietanę i mleko połączyć w miarce.
Wlać połowę mieszanki do średniego garnka, dodać czosnek, parmezan i sól, i ustawić garnek na średnim ogniu.
Niech ciecz się gotować na wolnym ogniu i gotować przez 1 minutę, a następnie wyłączyć ogień. Mieszamy gorącą mieszaninę, aż będzie gładka.
Połącz żółtko i pozostałą zimną mieszankę śmietany w średniej misce i bardzo dobrze ubijaj.
Ubij w mieszance na gorąco.
Wlać mieszaninę do małej (2-szklanki) zapiekanki.
Odstawić na kilka minut, odtłuszczając pianę, która rozwija się na powierzchni za pomocą łyżki. Złóż mały ręcznik kuchenny na kwadrat, włóż go do dużego naczynia do pieczenia i ustaw zapiekankę na górze.
Wlać tyle wody do garnka, aby dojść do około cala od krawędzi naczynia.
Ostrożnie włóż garnek do piekarnika i gotuj, aż krem się ustawi; powinien być lekko jędrny na brzegach, ale nadal chwieje się w środku.
Wyjmij garnek z piekarnika i pozostaw krem do ostygnięcia w wodzie, a następnie usuń go. (Można schłodzić krem na noc, jeśli chcesz. Lubię podawać w temperaturze pokojowej.)
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu w ciężkiej patelni wystarczająco dużej, aby utrzymać wszystkie szparagi w jednej warstwie, aż zacznie dymić.
Dodaj szparagi do patelni, ustawiając włócznie w tym samym kierunku. Olej powinien trochę pękać i skwierczeć. Dać włócznie podrzucać szczypcami, posypać dużą szczyptą soli i rozprowadzić w jednej warstwie. Gotować, obracając włócznie od czasu do czasu, aż będą złotobrązowe w plamach i delikatne, ale nadal zgryźliwe, o 6 protokół. Ściśnij jedną z włóczni-powinna dać tylko trochę; nie powinna być ani zbyt mocna, ani mętna.Chwilę przed zakończeniem, posypać szparagami bazylią i skropić odrobiną oliwy z oliwek. Obróć włócznie szczypcami i pobaw się trochę bazylią, dając jej czas na gorącą patelnię, a następnie przesuwając ją z powrotem na szparagi. To miłe, jeśli robi się trochę chrupiące.
Zdejmij ciepło i pozwól szparagom delikatnie zakończyć gotowanie w ogniu patelni, mieszając od czasu do czasu i posypując trochę więcej soli i może odrobiną soku z cytryny, jeśli chcesz, tylko do momentu, gdy będziesz mógł podnieść włócznię bez poparzania palców.
Szparagi podawać na półmisku z kremem, prosciutto i oliwą z oliwek–tosty lub pieczywo z grilla.