Szarlotka Marie-Hélène
Szarlotka Marie-Hélène to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 293 kalorie, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis z Epicurious ma 1209 fanów. Jeśli masz mąkę, proszek do pieczenia, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Szarlotka Marie-hélène, Szarlotka Marie Helene, oraz Chateau De Versailles i tort różany dla Marii Antoniny.
Instrukcje
Wyśrodkuj stojak w piekarniku i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. obficie posmaruj 8-calową patelnię springform i połóż ją na blasze wyłożonej silikonową matą do pieczenia lub papierem do pieczenia i połóż na niej springform.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól ubić razem w małej misce.
Jabłka obieramy, kroimy na pół i usuwamy rdzenie.
Jabłka pokroić na 1 - do 2-calowe kawałki.
W średniej misce ubijamy jajka trzepaczką, aż będą spienione.
Wlać cukier i ubijać na minutę, aby zmiksować.
Ubijamy połowę mąki, a po jej dodaniu dodajemy połowę roztopionego masła, a następnie resztę mąki i pozostałe masło, mieszając delikatnie po każdym dodaniu, aby uzyskać gładkie, raczej gęste ciasto. Przełącz na gumową szpatułkę i złóż jabłka, obracając owoce tak, aby były pokryte cieście. Zeskrobać mieszankę na patelnię i poke Go trochę z łopatką tak, że jest nawet.
Wsuń patelnię do piekarnika i piecz przez 50 do 60 minut, lub aż wierzch ciasta będzie złotobrązowy, a nóż włożony głęboko do środka wyjdzie czysty; ciasto może oderwać się od boków patelni.
Przenieś do regału chłodzącego i pozostaw na 5 minut.
Ostrożnie Uruchom tępy nóż na krawędziach ciasta i usuń boki formy sprężynowej. (Otwórz sprężynę powoli, a zanim zostanie całkowicie otwarta, upewnij się, że nie ma żadnych przyklejonych do niej jabłek.) Pozostawić ciasto do ostygnięcia, aż będzie tylko lekko ciepłe lub w temperaturze pokojowej. Jeśli chcesz usunąć ciasto z dna patelni springform, poczekaj, aż ciasto będzie prawie schłodzone, a następnie uruchom długą szpatułkę między ciastem a patelnią, przykryj wierzch ciasta kawałkiem pergaminu lub papieru woskowego i odwróć go na stojaku. Ostrożnie wyjmij dno patelni i przekręć ciasto na naczynie do serwowania.
Ciasto można podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, z odrobiną delikatnie bitej, ledwo słodzonej ciężkiej śmietany lub łyżką lodów. Marie-Hélène serwowała ciasto z lodami cynamonowymi i było to wspaniałe połączenie.
Ciasto utrzyma się przez około 2 dni w temperaturze pokojowej i, według mojego męża, z każdym dniem staje się bardziej pocieszające. Bez względu na to, jak długo trzymasz ciasto, najlepiej go nie przykrywać — jest zbyt wilgotne. Pozostaw ciasto na talerzu i po prostu dociśnij kawałek folii lub papieru woskowego do ciętych powierzchni.