Swedish Cream Wafle
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu skandynawskich przepisów, więc spróbuj Szwedzkich wafli śmietanowych. Na 4 grosze za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 60. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 38 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Jeśli masz masło, śmietanę do ubijania, barwniki spożywcze i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Wafle Kremowe, Wafle Kremowe Z Liści Klonu, oraz Wafle Czekoladowe Z Nadzieniem Kremowym.
Instrukcje
Połączyć 1 szklankę masła, śmietany i przesianej mąki.
Dobrze wymieszać i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Na posypanej mąką desce rozwałkuj 1/3 ciasta do grubości 1/8 cala.
Wytnij okrągłą foremką do ciastek o średnicy 1 1/2 cala.
Przekładamy na papier woskowany mocno pokryty białym cukrem. Obrócić tak, aby obie strony były pokryte cukrem.
Umieścić rundy na nieczystych blach do pieczenia i nakłuć każdą rundę widelcem około 4 razy. Powtórz z pozostałym ciastem.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 7 do 9 minut.
Niech ciasteczka ostygną, a następnie umieścić 2 ciasteczka razem z nadzieniem.
Aby zrobić nadzienie: wymieszać pozostałe 1/4 szklanki masła, cukier cukierniczy, żółtko i wanilię. Odcień z barwnikiem spożywczym, w razie potrzeby. Możesz podwoić nadzienie, aby uzyskać ładniejsze ciastko.