Sushi Party
Sushi Party może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 479 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to niedrogie przepis dla fanów japońskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka jaj, awokado, sos sojowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Spróbuj Chirashi Sushi Cake I Temari Sushi, Deconstructed Sushi (Chirashi Sushi), oraz Pomysły na kolację na włoskie przyjęcie tematyczne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę i ryż do wrzenia w dużym garnku. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest miękka i ciecz została wchłonięta, o 25 protokół.
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw pod przykryciem przez 10 minut.
Wymieszać 5 1/2 łyżki octu ryżowego, cukier, i sól razem w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski; kuchenka mikrofalowa do mieszaniny octu ogrzewa, 30 do 45 sekund. Dobrze wymieszać.
Dodać mieszaninę octu do ryżu i wrzucić dokładnie do herbu każdego ziarna ryżu; ostudzić całkowicie.
Ciepła 1 łyżeczka oleju roślinnego na małej patelni na średnim ogniu; jajka gotować w gorącym oleju, aż firma, 3 do 5 protokół.
Jajka przełożyć na talerz i pokroić w paski.
Ciepła 1 łyżka oleju roślinnego, sake, 1 łyżka sosu sojowego, i olej sezamowy na patelni na średnim ogniu; smażyć bakłażana w mieszaninie oleju, aż zmięknie i lekko zwęglone, 5 do 10 protokół.
Przełożyć bakłażan na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem.
Wymieszać marchew, 1 łyżka octu ryżowego, i 1 łyżka sosu sojowego razem w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski; kuchenka mikrofalowa, aż marchew zmięknie, 1 do 2 protokół.
Doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia; dodać szparagi i gotować, aż jasnozielony, 2 do 3 protokół.
Odcedzić i natychmiast zanurzyć szparagi w lodowatej wodzie na kilka minut, aby zatrzymać proces gotowania.
Pokroić awokado na 8 plastrów i skropić sok z cytryny na plastry w misce.
Połóż arkusze nori na płaskiej powierzchni roboczej, mokrymi rękami i rozprowadź 3/4 do 1 szklanki ryżu na każdym arkuszu. Wciśnij ryż w cienką warstwę, pozostawiając 1/2 cala odsłoniętego nori na 1 długiej stronie.
W przypadku rolek kalifornijskich warstwę mięsa krabowego, awokado, ogórka i marchwi na cienkim pasku wzdłuż krawędzi naprzeciwko odkrytej krawędzi na 3 arkuszach nori.
W przypadku bułek z bakłażanem i awokado, ułóż bakłażan i awokado na cienkim pasku wzdłuż krawędzi naprzeciwko odkrytej krawędzi na 3 arkuszach nori.
W przypadku pesto i sajgonek rozprowadzić pesto cienkim paskiem wzdłuż krawędzi naprzeciwko odkrytej krawędzi i ułożyć plasterki jaj na 3 arkuszach nori.
W przypadku rolek z krewetkami i szparagami, ułóż krewetki i szparagi na cienkim pasku wzdłuż krawędzi naprzeciwko odkrytej krawędzi na 3 arkuszach nori.
Przenieść 1 przygotowany nori na bambusową matę do sushi. Użyj maty, aby zwinąć nori i ryż wokół nadzienia w kierunku odsłoniętej krawędzi nori, delikatnie ściskając. Zwilż odsłoniętą krawędź nori i uszczelnij rolkę. Pokrój każdą rolkę na 8 sztuk. Powtórzyć z pozostałym przygotowanym nori.