Super-cytrynowy suflet Davida Lebovitza
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Super-cytrynowych sufletów Davida Lebovitza. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 322 kalorie, 6G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka cytryn, woda, Skórka z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasteczka czekoladowe Davida Lebovitza, Wywiad z Davidem Lebovitzem na temat francuskich makaronów, oraz Ciasto polenta Davida Lebovitza z oliwą z oliwek i rozmarynem.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°. masło sześć 4-uncji (125 ml) ramekiny lub suflety.
Wlać trochę cukru do każdego i przechylić ramekin, aby pokryć boki; delikatnie stuknij nadmiar. Ustaw ramekiny w blasze do pieczenia.
Aby zrobić bazę sufletową, w średnim rondlu ubij razem mąkę, 1/3 szklanki (65 g) cukru i sól.
Ubij około jedną trzecią mleka, aby uzyskać gładką pastę, a następnie ubijaj resztę mleka. Gotować mieszaninę na średnim ogniu, często mieszając, aż zgęstnieje do konsystencji cienkiego jogurtu, około 5 minut.
Zdjąć z ognia i ubić żółtka i masło. Powrót do ognia i gotować, aż mieszanina po prostu zaczyna się gotować i kilka pęcherzyków pop na powierzchni.
Przenieść do miski, która mieści co najmniej 4 ćwiartki (4 litry). Wymieszaj świeżą i kandyzowaną skórkę z cytryny i pozostaw do ostygnięcia przez 15 minut. Wymieszaj 3 1/2 łyżki (50 ml) soku z cytryny.
W monterze miksera stojącego z mocowaniem bicza (lub w misce ręcznie) ubijaj białka na małej prędkości, aż będą spienione. Zwiększ prędkość do wysokiej, stopniowo dodawaj Pozostałe 1 1/2 łyżeczki cukru i kontynuuj ubijanie, aż białka utworzą lśniące, sztywne szczyty.
Jedną czwartą ubitych białek złóż do bazy sufletowej, a następnie delikatnie złóż pozostałe białka, uważając, aby ich nie opróżnić. Kilka smug białek jest preferowanych do przepełnionej i deflowanej mieszanki sufletów.
Masę sufletową podzielić równomiernie pomiędzy przygotowane ramekiny.
Posypać lekkim, równomiernym posypaniem cukrem i 1/4 łyżeczki soku z cytryny.
Piec, aż blaty będą jasnobrązowe, a suflety drżą po delikatnym szturchnięciu, około 10 minut.
Przechowywanie: suflet można przygotować i schłodzić w lodówce do 1 dnia wcześniej, a następnie ubić i złożyć białka, gdy będziesz gotowy do pieczenia. Mieszanka sufletów, raz podzielona między ramekiny, może stać w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę przed pieczeniem.
Miękka Kandyzowana Skórka Cytrusowa
Używając ostrej obieraczki do warzyw i pracując na Biegun do bieguna, usuń skórkę z owoców cytrusowych w paski o szerokości około 1 cala (3 cm). Spróbuj usunąć tylko kolorową część skórki i pozostaw gorzki biały rdzeń na owocach. (Jeśli obrałeś zbyt głęboko, możesz ułożyć paski płasko na blacie, zagłębić się bokiem do góry i ostrożnie przyciąć zagłębienie nożem.) Za pomocą ostrego noża pociąć wzdłuż paski skórki na kawałki mniej więcej tak wąskie jak Drewniana zapałka.
Skórkę umieścić w średnim rondlu i dodać wodę, aby obficie przykryć. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż skórka będzie miękka i półprzezroczysta, 5 do 6 minut.
Odcedzić skórkę i wyrzucić wodę. W tym samym rondlu zagotować 2 szklanki wody, cukru i syropu kukurydzianego, mieszając w celu rozpuszczenia cukru.
Dodaj odsączoną skórkę, zmniejsz ogień, aby utrzymać delikatne wrzenie i gotuj, aż skórka będzie przezroczysta, a syrop będzie gęsty, około 20 minut.
Jeśli chcesz, możesz użyć termometru candy do pomiaru doneness; mieszanina powinna zarejestrować około 210 ° F (100 ° C).
Niech ostygnie, a następnie przenieść skórkę i syrop do czystego słoika, przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.