Suflet Pralinki Mrożone

Suflet Pralinki Mrożone
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 1,61 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 486 kalorii, 8G białka, oraz 35 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz śmietanę, wodę, orzechy laskowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mrożone Czekoladowe "Suflety", Suflet Brzoskwiniowy Mrożony, oraz Suflet Z Zielonej Herbaty Mrożony dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Oderwij 2 (3-calowe) paski folii i owiń każdy szczelnie wokół poza ramekinem, tworząc kołnierz, który rozciąga się co najmniej 1 cal powyżej obręczy. Taśma nakładająca się kończy się razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Blachę do pieczenia wyłożyć arkuszem folii, a następnie lekko oliwą. Gotować cukier ze szczyptą soli w suchej 8-do 9-calowej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, bez mieszania, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się w głęboki złoty karmel. Natychmiast wyjąć z ognia i wymieszać orzechy drewnianą łyżką, a następnie szybko wylać na blachę do pieczenia, rozprowadzając tylną łyżką, zanim pralina stwardnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
PralinyPraliny
CukierCukier
OrzechyOrzechy
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Chłodne pralinki na blasze do pieczenia 5 minut, a następnie podzielić na duże kawałki. Umieść kawałki w zamykanej plastikowej torbie, a następnie uszczelnij torbę, wyciskając nadmiar powietrza. Łamać pralinki na mniejsze kawałki, lekko walenie i walcowanie z wałkiem do ciasta. Odmierz 1/3 szklanki (resztę podawać z boku).
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Torby ZiplocTorby Ziploc
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
1
Doprowadzić cukier i wodę do wrzenia w 1 1/2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie spłukać kryształy z boku patelni z pędzelkiem do ciasta zanurzone w zimnej wodzie. Gotować syrop, bez mieszania, aż termometr rejestruje 238 do 117° (Soft-ball stadium), 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Podczas gotowania syropu, białka ubić ze szczyptą soli w misce za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością do spienienia. Zwiększ prędkość do wysokiej, następnie dodaj gorący syrop w wolnym strumieniu (unikaj bijaków i boków miski), bij stale i kontynuuj bicie, aż beza utrzyma sztywne błyszczące szczyty i ostygnie do temperatury pokojowej, około 5 minut. Pralinki składamy na bezę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
SyropSyrop
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
3
Śmietanę z koniakiem ubijamy w innej misce, aż będzie miękka, następnie delikatnie, ale dokładnie składamy na bezę. Łyżka wymieszać w ramekins i zamrozić, luźno pokryte folią, aż twarde, 2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
KremKrem
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrzepaczkaTrzepaczka
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Przed podaniem zdjąć kołnierze foliowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
* Aby wziąć temperaturę płytkiej ilości syropu, umieścić żarówkę termometru w patelni i włączyć termometr facedown, spoczywając drugi koniec przed obręczą patelni. Często sprawdzaj temperaturę. * Suflety można zamrażać do 1 dnia. * Białka w tym przepisie nie będą w pełni ugotowane, co może być niepokojące, jeśli w Twojej okolicy występuje problem z salmonellą. Możesz zastąpić odtworzone sproszkowane białka jaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Białka JajSuszone Białka Jaj
Białka JajBiałka Jaj
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia5
Magazyn