Suflet Pralinki Mrożone
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 1,61 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 486 kalorii, 8G białka, oraz 35 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz śmietanę, wodę, orzechy laskowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mrożone Czekoladowe "Suflety", Suflet Brzoskwiniowy Mrożony, oraz Suflet Z Zielonej Herbaty Mrożony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oderwij 2 (3-calowe) paski folii i owiń każdy szczelnie wokół poza ramekinem, tworząc kołnierz, który rozciąga się co najmniej 1 cal powyżej obręczy. Taśma nakładająca się kończy się razem.
Blachę do pieczenia wyłożyć arkuszem folii, a następnie lekko oliwą. Gotować cukier ze szczyptą soli w suchej 8-do 9-calowej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, bez mieszania, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier stopi się w głęboki złoty karmel. Natychmiast wyjąć z ognia i wymieszać orzechy drewnianą łyżką, a następnie szybko wylać na blachę do pieczenia, rozprowadzając tylną łyżką, zanim pralina stwardnieje.
Chłodne pralinki na blasze do pieczenia 5 minut, a następnie podzielić na duże kawałki. Umieść kawałki w zamykanej plastikowej torbie, a następnie uszczelnij torbę, wyciskając nadmiar powietrza. Łamać pralinki na mniejsze kawałki, lekko walenie i walcowanie z wałkiem do ciasta. Odmierz 1/3 szklanki (resztę podawać z boku).
Doprowadzić cukier i wodę do wrzenia w 1 1/2-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie spłukać kryształy z boku patelni z pędzelkiem do ciasta zanurzone w zimnej wodzie. Gotować syrop, bez mieszania, aż termometr rejestruje 238 do 117° (Soft-ball stadium), 3 do 5 minut.
Podczas gotowania syropu, białka ubić ze szczyptą soli w misce za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością do spienienia. Zwiększ prędkość do wysokiej, następnie dodaj gorący syrop w wolnym strumieniu (unikaj bijaków i boków miski), bij stale i kontynuuj bicie, aż beza utrzyma sztywne błyszczące szczyty i ostygnie do temperatury pokojowej, około 5 minut. Pralinki składamy na bezę.
Śmietanę z koniakiem ubijamy w innej misce, aż będzie miękka, następnie delikatnie, ale dokładnie składamy na bezę. Łyżka wymieszać w ramekins i zamrozić, luźno pokryte folią, aż twarde, 2 do 3 godzin.
Przed podaniem zdjąć kołnierze foliowe.
* Aby wziąć temperaturę płytkiej ilości syropu, umieścić żarówkę termometru w patelni i włączyć termometr facedown, spoczywając drugi koniec przed obręczą patelni. Często sprawdzaj temperaturę. * Suflety można zamrażać do 1 dnia. * Białka w tym przepisie nie będą w pełni ugotowane, co może być niepokojące, jeśli w Twojej okolicy występuje problem z salmonellą. Możesz zastąpić odtworzone sproszkowane białka jaj.