Suflet Czekoladowo-Miętowy
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 218 kalorii, 9g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz jajka eggland, cukier cukierniczy, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Suflety Czekoladowe, Suflety Czekoladowe, oraz Suflety Czekoladowe.
Instrukcje
Umieścić białka w małej misce; odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Żółtka umieścić w innej misce; odstawić.
Płaszcz dwa 10 oz. ramekiny lub kubki z kremem w sprayu do gotowania i lekko posypać 1 łyżeczką cukru; umieścić na blasze do pieczenia i odstawić.
W małym rondlu na średnim ogniu połącz 2 łyżki cukru, kakao, skrobię kukurydzianą i sól. Stopniowo mieszać w mleku. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub aż zgęstnieje.
Wyjąć z ognia; wymieszać w czekoladzie i ekstrakt, aż chipsy się stopią.
Przełożyć do małej miski. Niewielką ilość gorącej mieszanki wymieszać z żółtkami jajek; całość wrzucić do miski, ciągle mieszając. Lekko schłodzić.
Ubij białka na średniej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo ubijać w pozostałym cukrze, 1 łyżkę stołową na raz, na wysokim poziomie, aż utworzą się sztywne szczyty. Za pomocą szpatułki złóż jedną czwartą białek do mieszaniny czekoladowej, aż nie pozostaną białe smugi. Złóż pozostałe białka do połączenia.
Przenieść do przygotowanych ramekinów.
Piec w temperaturze 375° przez 18-22 minut lub do momentu, gdy wierzchołki są nadmuchane, a centra są prawie ustawione.
Posypać cukrem cukierniczym.