Strudel ziemniaczany z sosem koperkowym

Strudel ziemniaczany z sosem koperkowym
Jeśli 5,44 zł za porcję spada w Twoim budżecie, Strudel ziemniaczany z sosem koperkowym może być znakomitym wegetariańska przepis do wypróbowania. Ten przepis zawiera 6 porcji z 633 kalorie, 12g białka, oraz 56g tłuszczu każdy. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, grzyby shiitake, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Latkes Ziemniaczany-Sos Koperkowy, Bezglutenowe naleśniki z puree ziemniaczanym z kremowym sosem cytrynowym koperkowym, oraz Ziemniaczany Rozmaryn Strudel podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: szczotka do ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
2
Rozgrzej piekarnik do 400 dgrees F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
W dużym garnku z osoloną wodą gotuj ziemniaki do miękkości, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Ziemniaki odcedzić i odstawić do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Na dużej patelni rozpuścić 1 łyżkę masła z 1 łyżką oliwy z oliwek na średnim ogniu i podsmażyć cebulę i czosnek do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać pieczarki i podsmażyć, aż lekko się zarumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane
7
Dodaj tę mieszaninę do miski z ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Pozostałe masło i olej roztopić na tej samej patelni i podsmażyć grzyby shiitake na złoty kolor, dodać do ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Wlać biały wermut do gorącej patelni i gotować na wolnym ogniu przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Dodaj wermut, oregano, tymianek i pietruszkę do mieszanki ziemniaków i grzybów. Doprawić do smaku koszerną solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
WermutWermut
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
11
Zmiażdżyć miękki chevre do mieszanki ziemniaczano-grzybowej i delikatnie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Ser KoziSer Kozi
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
12
Połóż 1 arkusz phyllo na czystej, suchej powierzchni i posmaruj klarowanym masłem. Kontynuuj nakładanie warstw z 2 kolejnymi arkuszami phyllo szczotkując każdy arkusz klarowanym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
13
Umieść mieszaninę grzybową w dolnej trzeciej warstwy phyllo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
14
Zwiń strudel jak sajgonkę, chowając się po bokach, aby stworzyć ciasny cylinder.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
15
Strudel ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
16
Szczotkuj strudel Na zewnątrz z klarowanym masłem i przechowuj w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
17
Piec przez 15 minut, zmniejszyć ogień do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
18
Piec 15 minut dłużej, aż zbrązowieje.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
19
Strudel pokroić na 6 plasterków i podawać z ciepłym sosem koperkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
KoperKoper
20
W średnim garnku na średnim ogniu roztopić masło i podsmażyć szalotki na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
21
Dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
22
Zmniejszyć ciepło do średnio niskiej i gotować na wolnym ogniu aż do zmniejszenia o 1/
23
Koper wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
KoperKoper

Składniki

9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipieczarki, pokrojone w kostkępieczarki, pokrojone w kostkę1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimiękki chevremiękki chevre1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło klarowane, topionemasło klarowane, topione2(zima)posiekany koperekposiekany koperek2(zima)posiekane świeże liście tymiankuposiekane świeże liście tymianku1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek mielonyczosnek mielony4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek plus 1 łyżka stołowaoliwa z oliwek plus 1 łyżka stołowa2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula drobno pokrojona w kostkęcebula drobno pokrojona w kostkę2(zima)posiekane świeże liście oreganoposiekane świeże liście oregano2(zima)posiekane świeże liście włoskiej pietruszkiposiekane świeże liście włoskiej pietruszki3arkuszeciasto filociasto filo596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana szalotkadrobno posiekana szalotka4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrzyby shiitake, łodygowe i pokrojone w plastrygrzyby shiitake, łodygowe i pokrojone w plastry1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolone plus 1 łyżkamasło niesolone plus 1 łyżka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone2(zima)biały wermutbiały wermut2Ziemniaki Yukon gold, pokrojone w kostkę 1/4 calaZiemniaki Yukon gold, pokrojone w kostkę 1/4 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn