Strudel Jabłkowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj strudla jabłkowego. Ten przepis sprawia, że 7 porcji z 453 kalorie, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sok jabłkowy, lody waniliowe, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Strudel jabłkowy (apfel Strudel), Strudel Jabłkowy, oraz Strudel Jabłkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
W małej misce Utwórz zawiesinę, łącząc 1/4 szklanki soku jabłkowego ze skrobią kukurydzianą.
Wymieszać na gładką masę i odstawić na bok.
W dużym rondlu na średnim ogniu ugotuj jabłka z pozostałym 1 szklanką soku jabłkowego, rodzynkami, cukrem i cynamonem, aż jabłka będą miękkie, 8 do 10 minut. Wymieszać zawiesinę skrobi kukurydzianej (mogła się osiadać) i dodać ją do mieszaniny jabłek, ciągle mieszając, aż będzie gładka i nie będzie grudek. Dusić jeszcze 1 minutę, ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia i ostudzić. Wymieszać z orzechami pekan, przykryć i schłodzić.
Wyłożyć 1 arkusz filo na czystą, płaską, lekko posypaną mąką powierzchnię.
Posmarować roztopionym masłem i posypać 1 łyżką bułki tartej. Powtórz tę procedurę z dwiema kolejnymi warstwami filo, masła i bułki tartej. Wierzch z czwartym arkuszem filo.
Rozłóż nadzienie jabłkowe równomiernie na powierzchni filo, pozostawiając czystą krawędź 1/2 cala ze wszystkich stron.
Zwiń w kłodę, składając krawędzie na każdym końcu pod kłodą i posmaruj roztopionym masłem. Ostrożnie umieść strudel na przygotowanej blasze do pieczenia, szew w dół.
Piec strudel na złoty kolor, 15 do 18 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 15 minut przed pokrojeniem na 2-calowe plastry.
Tuż przed podaniem posypać cukrem cukierniczym.
Podawać prosto lub z lodami.