Świąteczny Tort Śliwkowy

Świąteczny Tort Śliwkowy
Świąteczny tort śliwkowy wymaga o 45 minut od początku do końca. Na 56 centów za porcję dostajesz deser, który serwuje 15. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 288 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 12 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz mieloną gałkę muszkatołową, suszone śliwki, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Z łyżką wynik 32% to danie jest raczej złe. Podobne przepisy są Ciasto Śliwkowe, Ciasto czekoladowo-śliwkowe, oraz Ciasto śliwkowe z glazurą.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka jedna 9x13 calowa patelnia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Przesiać mąkę, sodę oczyszczoną, sól, mielony cynamon, gałkę muszkatołową, goździki i ziele angielskie. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon MielonyCynamon Mielony
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Ziele AngielskieZiele Angielskie
GoździkiGoździki
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
3
Krem skrócenie z cukrem białym. Wymieszaj jajka po jednym na raz i ubijaj dobrze przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
SkracanieSkracanie
KremKrem
JajkoJajko
4
Dodaj suche składniki na przemian z sokiem z suszonych śliwek. Wymieszać ze śliwkami i orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkiśliwki
SokSok
OrzechyOrzechy
5
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 30 minut lub do końca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia1
Magazyn