Storecupboard naleśniki kukurydziane
Storecupboard CORN pancakes to śniadanie, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 610 kalorii, 16G białka, oraz 45 g tłuszczu. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory, masło, bekon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 74 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sklep rarebit, Storecupboard spaghetti puttanesca, oraz Raid-the-storecupboard side.
Instrukcje
Najpierw włącz grilla. Jeśli używasz świeżej kukurydzy, Usuń łuskę i pokrój ziarna z kolby dużym ostrym nożem, a następnie gotuj je na patelni z wrzącą wodą przez 5 minut.
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia podczas ubijania jajka, mleko i masło razem.
Ubić mąkę i dużą szczyptę soli, aż będzie gładka, następnie wymieszać kukurydzę (świeżą lub konserwową) i dymkę.
Pomidory pokrojone bokiem wyłożyć na dużą blachę do pieczenia, skropić oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Ułóż boczek obok pomidorów w jednym pliku na tacy. Grilluj przez 810 minut, aż pomidory zmiękną, a boczek będzie chrupiący, obracając wysypki w połowie.
Podczas chrupania bakonów rozgrzej olej słonecznikowy na dużej patelni.
Dodać 4 duże łyżki ciasta i smażyć przez 1-2 minuty z każdej strony, aż naleśniki będą nadęte i złociste. Wyciągamy na talerz wyłożony papierem kuchennym i gotujemy pozostałe 4 naleśniki. Przynieś na stół z butelką sosu chilli.