Stelaż z jagnięciny z soczewicą i sosem Jack-by-the-hedge

Stelaż z jagnięciny z soczewicą i sosem Jack-by-the-hedge
Rack z jagnięciny z soczewicą & Jack-by-the-hedge sos może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis z BBC Good Food wymaga zapasu kurczaka fl oz, soczewicy g / puy, soku z cytryny i gałki masła. 38 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest dobre. Black Jack Lamb Rack, Mini Stelaż Jagnięcy Z Orzechową Soczewicą Beluga I Podsmażonym Czosnkiem, oraz Mini Stelaż Jagnięcy Z Orzechową Soczewicą Beluga I Podsmażonym Czosnkiem są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj marchewkę, cebulę, seler, tymianek i liść laurowy i gotuj na średnim ogniu przez 10 minut, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
3
Dodać soczewicę i smażyć delikatnie przez 1-2 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
4
Dodać bulion, doprowadzić do wrzenia i gotować, odsłonięte, przez 20-25 minut, aż soczewica są gotowane przez i większość bulionu została wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
5
W międzyczasie ugotuj jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
6
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Jagnięcinę ułożyć w blaszce, dobrze doprawić i smażyć przez 15-20 minut na rzadkie do średnich, 25 minut na dobrze zrobione. Pozostaw do odpoczynku na 5 minut przed rzeźbieniem w kotlety.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
8
Podczas gdy jagnięcina odpoczywa, zrobić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
9
Umieść Jack-by-the-hedge w robocie kuchennym i blitz, powoli ściekając w oleju, aż utworzy konsystencję pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
10
Dodać sok z cytryny do smaku, następnie doprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
11
Masło, musztardę i wszelkie soki z jagnięciny wymieszać z soczewicą i doprawić do smaku. Podziel soczewicę między rozgrzane talerze, top kotlety i skropić sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn