Steki z łososia z masłem z czerwonego wina

Steki z łososia z masłem z czerwonego wina
Steki z łososia z masłem z czerwonego wina to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 348 kalorii. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz steki z łososia, szalotki, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Steki z muszli z masłem z czerwonego wina, Grillowane steki z łososia z masłem limonkowym, oraz Grillowane steki z łososia bez kości z chrzanowym masłem koperkowym.

Instrukcje

1
Połączyć wino, szalotki, sok, ocet, pasta pomidorowa, i liść laurowy w 1-do 2-quart ciężki rondel i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż mieszanina jest gęsta i jamlike i zredukowane do około 1/3 szklanki, o 20 protokół. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Liście LauroweLiście Laurowe
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
SokSok
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przenieść mieszaninę do małej miski ustawionej w misce z lodem i zimną wodą i mieszać do zimna w dotyku, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wyjąć z lodowatej wody i wymieszać ze skórką, masłem, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu gumową szpatułką do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MasłoMasło
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
4
Podgrzej brojlery. Stojak liniowy patelni brojlerów z folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
BrojlerBrojler
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Rybę osuszyć, następnie obustronnie posmarować olejem (łącznie 2 łyżki stołowe) i posypać pozostałymi 3/4 łyżeczką soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Broil ryby o 5 cali od ciepła, obracając się raz, aż tylko gotowane przez, 8 do 10 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
RybyRyby
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Każdy stek polać od 1 do 2 łyżek masła z czerwonego wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
StekStek
WinoWino
1
Resztki masła z czerwonego wina można schłodzić, przykryć, do 3 dni lub zamrozić do 2 tygodni
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WinoWino

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia0
Magazyn