Steki z polędwicy z papryką i czosnkiem w sosie portowym
Steki z polędwicy z papryką i czosnkiem w sosie Porto to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. Na $3.85 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, pieprz, wino porto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Steki z polędwicy z sosem żurawinowo-portowym i serem Gorgonzola, Steki z polędwicy wołowej z sezamem z dodatkiem ananasa, mango i czerwonej papryki, oraz Piersi kaczki z papryką w sosie wiśniowo-portowym.
Instrukcje
Umieścić ziarna pieprzu w małej plastikowej torbie na suwak; zamknąć. Zmiażdż ziarna pieprzu za pomocą młotka do mięsa lub małej ciężkiej patelni.
Połączyć pieprz, sól, i czosnek w misce; rub równomiernie na steki.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj steki do patelni. Zmniejszyć ogień; gotować 4 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjmij steki z patelni. Przykryć i ogrzać.
Dodaj port i bulion do patelni, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki. Gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 3 protokół).
Umieść 1 stek na każdym z 4 talerzy; każdą porcję skropić 1 łyżką sosu.
Każdą porcję posypać 3/4 łyżeczki tymianku.